Κοντά στα 3.000 κρούσματα και σήμερα, κρεβάτι ούτε για δείγμα στις ΜΕΘ

INTIME

Κοντά στα χθεσινά επίπεδα, δηλαδή κοντά στα 3.000 κρούσματα θα είναι και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, καθώς τα μέτρα του lockdown αργούν να αποδώσουν, ενώ και η τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, δεν είναι αυτό που περίμεναν οι ειδικοί καθώς ο κόσμος είναι κουρασμένος.

Ετσι και η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία παραμένει δραματική μετά και το νέο ρεκόρ που καταγράφηκε χθες στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, που σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ έφτασαν τους 630, ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφηκε στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας.

Αντίστοιχο μαύρο ρεκόρ κατέγραψαν και τα νέα κρούσματα, αγγίζοντας τα 3.465, επίσης τα περισσότερα από το ξέσπασμα της Covid.

Γεμίζουν τα νοσοκομεία

Οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων είναι ελάχιστες – κάτω από δέκα ήταν χθες αργά το απόγευμα λένε οι πληροφορίες- και δεκάδες ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι αλλά εκτός ΜΕΘ.

Με τα δεδομένα αυτά, και ενώ προβλέπεται ότι οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι διασωληνώσεις θα ακολουθήσουν την ίδια εκρηκτική πορεία και την επόμενη εβδομάδα, θεωρείται πλέον πως η αποσυμπίεση των νοσοκομείων θα αργήσει ακόμη περισσότερο και πιθανότατα δεν θα έρθει πριν από τα μέσα του Απριλίου.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/30RMZhS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη