Κορονοϊός: Κοντά στα 3.500 κρούσματα σήμερα

Κορονοϊός: Κοντά στα 3.500 κρούσματα σήμερα

Καλύτερη από χθες αλλά σε επίπεδα υψηλά παραμένει η χώρα μας καταγράφοντας σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 3.5000 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Τι θα γίνει με τις ανακοινώσεις που αναμένονται το απόγευμα για καταστήματα, σχολεία και μετακινήσεις.

Μετά το αρχικό σοκ με τα 4.340 κρούσματα χθες και τον υψηλό αριθμό διασωληνομένων, σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να είναι μικρότερος ωστόσο, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας συνεχίζει να μην είναι καλή με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για γύρω στα 3.500 κρούσματα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι μολύνσεις αναμένεται να κυμανθούν στο επίπεδο των 3.200 – 3.500. Oι επιστήμονες εκτιμούν πως και τις επόμενες ημέρες το ιικό φορτίο στη χώρας μας θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, καθώς η κυριαρχία των μεταλλάξεων έχει αυξήσει σημαντικά τη μεταδοτικότητα.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων προκειμένου να κάνουν την εισήγηση τους στην Κυβέρνηση η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα σήμερα το απόγευμα

Στο περίμενε ο Χαρδαλιάς για ανακοινώσεις

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των μέτρων του lockdown.

Κατά πάσα πιθανότητα οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Νίκο Χαρδαλιά σήμερα στις 6 το απόγευμα, ωστόσο σε περίπτωση που η συνεδρίαση κρατήσει περισσότερη ώρα οι ανακοινώσεις ενδεχομένως μετατεθούν για αύριο ή μεθαύριο.

Αν δεν έχει τελειώσει η Επιτροπή τότε στις ανακοινώσεις θα είναι μόνος του ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλιας με τον Νίκο Χαρδαλιά να βγαίνει λίγο αργότερα μόνος του για την εξειδίκευση των μέτρων.

Στόχος της Κυβέρνησης η χαλάρωση του Lockdown

Στόχος της κυβέρνησης είναι η χαλάρωση του lockdown καθώς οι πολύμηνες απαγορεύσεις έχουν φέρει κόπωση στους πολίτες, συζητώντας μάλιστα για ελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα προσπαθήσουν να βρουν ένα modus vivendi για το τρόπο αποσυμπίεσης της κατάστασης. Κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι το lockdown και τα σκληρά μέτρα απέδωσαν ότι ήταν να αποδώσουν ενώ τώρα αναζητείται ένα μείγμα απελευθέρωσης χωρίς ωστόσο να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Επιφυλακτική η Επιτροπή

Στην επιτροπή φαίνεται να υπάρχουν φωνές που είναι επιφυλακτικές σε κάποιο άνοιγμα ή χαλάρωση, υπάρχουν όμως και μέλη της επιτροπής που θεωρούν ότι μια μικρή ότι χαλάρωση θα λειτουργήσει θετικά, αν γίνει με συγκεκριμένους κανόνες. 

Εντούτοις, υπάρχουν μέλη της επιτροπής που είναι διστακτικά στο άνοιγμα και των διαδημοτικών μετακινήσεων. Όσον  αφορά το λιανεμπόριο, οι περισσότεροι λοιμωξιολόγοι φαίνεται ότι κλίνουν στη μέθοδο του click away. 

Πολλοί λοιμωξιολόγοι ζητούν ένα άνοιγμα πιο συντηρητικό με συνεχή αξιολόγηση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων προτού ανακοινωθούν δραστικά μέτρα.

Γεωργιάδης: Με το 13032 και χρονικό όριο θα ανοίξουν τα καταστήματα

Να ανοίξουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα τη προσεχή Δευτέρα έχει εισηγηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι γαι διαδημοτικές, καταστήματα και σχολεία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εισήγηση του είναι το 13032 να λειτουργήσει από τη Δευτέρα με το άνοιγμα δηλαδή των καταστημάτων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το 13032 θα επιτρέπει μόνο ένα SMS και θα έχει διάρκεια 3 ώρες.

Η πρόταση του υπουργείου είναι στο τραπέζι της επιτροπής η οποία θα κληθεί να δώσει το πράσινο φως. Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι η 3ωρη παραμονή στα καταστήματα είναι επικίνδυνη, ενδεχομένως προκριθούν τα δίωρα ψώνια.

Σταμπουλίδης: Ανοίγουν χωρίς click away και click inside

Για το πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα ο κ. Σταμπουλίδης μίλησε το πρωί στο OPEN. «Πάμε σε άνοιγμα με περιορισμούς καθώς τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία. Έχουμε μεγάλη πίστη στην εισήγηση της Επιτροπής». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα ανοίξουν κανονικά και τα πολυκαταστήματα, αν δοθεί το πράσινο φως.

«Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση» ανέφερε.

Για τα γυμναστήρια πάντως είπε ότι δεν είναι στην ατζέντα της συζήτησης για άνοιγμα στην παρούσα φάση.



via Ειδήσεις https://ift.tt/31AQfys
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη