Η Κομισιόν εξασφάλισε επιπλέον 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Pfizer για τον Μάρτιο

Η Κομισιόν εξασφάλισε επιπλέον 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Pfizer για τον Μάρτιο

Σε συμφωνία με την BioNTech-Pfizer για την προμήθεια ακόμη τεσσάρων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων COVID-19 κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα κράτη μέλη τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα μια συμφωνία με την BioNTech-Pfizer, η οποία προσφέρει στα κράτη μέλη συνολικά τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων πριν από το τέλος Μαρτίου, οι οποίες θα παρασχεθούν επιπλέον των προγραμματισμένων παραδόσεων Αυτό θα βοηθήσει τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να διατηρήσουν τον έλεγχο της διάδοσης νέων παραλλαγών».

Η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στα κράτη μέλη. Παρά την τρέχουσα μείωση του αριθμού των θανάτων σε ολόκληρη την ΕΕ, λόγω του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και των πιο ευάλωτων ατόμων, η Επιτροπή ανησυχεί για την ανάπτυξη μιας σειράς σημείων COVID-19 σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτό προκαλείται, ιδίως, από την εξάπλωση νέων παραλλαγών, οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές.

Το εμβόλιο BioNTech-Pfizer έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι όλων των γνωστών επί του παρόντος παραλλαγών του ιού COVID-19.

Για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να ανταποκριθούν σε αυτές τις εξελίξεις, η Επιτροπή διαπραγματεύτηκε με την BioNTech-Pfizer τη δυνατότητα των κρατών μελών να παραγγείλουν συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων.

Η αύξηση των παραδόσεων το Μάρτιο είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς επέκτασης των παραγωγικών ικανοτήτων στην Ευρώπη, η οποία ολοκληρώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ



via Ειδήσεις https://ift.tt/30sb3rx
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη