Γώγος: Δεν αποκλείεται να είχαμε 4.000 κρούσματα αν δεν είχαμε πάρει μέτρα

Γώγος: Δεν αποκλείεται να είχαμε 4.000 κρούσματα αν δεν είχαμε πάρει μέτρα

Παράταση του lockdown δείχνουν τα υψηλά κρούσματα των τελευταίων ημερών. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.633 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο και 43 θανάτους, ενώ 479 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι δεν αποκλείεται να είχαμε 4.000 κρούσματα αν δεν είχαμε πάρει μέτρα.

«Όλο το βάρος αυτή τη στιγμή είναι στο υπουργείο Υγείας, στους υγειονομικούς και στους πολίτες που πρέπει να καταλάβουν τι γίνεται. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα μέτρα, μπορεί να είχαμε χειρότερα πράγματα. Η πανδημία είναι μια δύσκολη κατάσταση για τον έλεγχό της. Αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα, ενδεχομένως να είχαμε περισσότερα κρούσματα. Η διασπορά είναι πολύ μεγάλη, ο ιός είναι απειλητικός και τα νέα στελέχη έχουν επικρατήσει. Ευνοεί και ο καιρός τον ιό. Έχει κουραστεί και ο κόσμος, είμαστε και πίσω με τον εμβολιασμό χωρίς να φταίμε. Πιστεύω σιγά σιγά θα βελτιωθεί η κατάσταση», είπε ο κ. Γώγος.

«Έχουν ζορίσει τα πράγματα, έχουμε μείνει πίσω σε όλα. Καλό είναι τα υπουργεία να ετοιμάζονται για μια καινούργια φάση ανοίγματος που θα έχει να κάνει και με περισσότερα τεστ. Στις επιχειρήσεις, στα σχολεία κλπ. Πρέπει να αρχίσει η καμπύλη να πέφτει προς το κάτω, για να κάνουμε τέτοιες σκέψεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Για δύο εβδομάδες από τώρα, είναι όσο χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε το κύμα αυτό. Υπάρχει αβεβαιότητα με τον ιό. Δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο της Αττικής. Γενικά υπάρχει διασπορά σε όλη τη χώρα. Χρειάζεται προσοχή αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», ξεκαθάρισε σχετικά με το lockdown.

Σχολιάζοντας ότι κάποιοι επιστήμονες σημειώνουν ότι πρέπει να αρχίζουν να γίνονται ανοίγματα στην κοινωνία, ο ίδιος είπε ότι «Κοιτάμε να κάνουμε το ασφαλέστερο υγειονομικά, που είναι τα μέτρα που παίρνουμε. Σέβομαι όλες τις απόψεις. Κάνουμε συζητήσεις στην επιτροπή και καταλήγουμε στο επιδημιολογικά ασφαλέστερο».

Προσοχή στον συγχρωτισμό την Καθαρά Δευτέρα

Σε ό,τι αφορά στο αν θα μπορέσουμε να πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα, ο κ. Γώγος τόνισε ότι «Βασικό να μην υπάρξει συγχρωτισμός. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους».

«Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά ήδη. Το θέμα είναι να τα τηρούμε. Δεν μπορεί να κλείσει η καθημερινή ζωή τελείως. Αλλά πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Το εμβόλιο θα λύσει τα προβλήματα. Όλοι θα πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτό και να αποδεχτούμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων 40-50-60 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι ευάλωτοι. Αυτοί θα μπουν τώρα στη σειρά των εμβολιασμών», είπε ακόμα ο κ. Γώγος.



via Ειδήσεις https://ift.tt/30zs0jD
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη