Συναγερμός στο ΠΑΓΝΗ, τεράστια διασπορά με 40 κρούσματα κορονοϊού σε ασθενείς και γιατρούς

Συναγερμός στο ΠΑΓΝΗ, τεράστια διασπορά με 40 κρούσματα κορονοϊού σε ασθενείς και γιατρούς

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου κινητοποιώντας τους υγειονομικούς φορείς. Έχουν εντοπιστεί 41 κρούσματα κορονοϊού σε ασθενείς, συνοδούς και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Συνολικά, θετικοί βρέθηκαν 19 νοσηλευόμενοι ασθενείς του νοσοκομείου, 11 συνοδοί,  5 γιατροί, εκ των οποίων οι 4 είναι εμβολιασμένοι, και 6 νοσηλευτές, εκ των οποίων οι 5 είναι εμβολιασμένοι.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι η διασπορά προέκυψε από συνοδούς ασθενών, καθώς τα κρούσματα στο προσωπικό είναι μεμονωμένα.

Προσθέτει παράλληλα ότι κάποιοι συνοδοί εισέρχονταν στο νοσοκομείο από άλλες εισόδους.

Πλέον στο νοσοκομείο κλειδώθηκαν με λουκέτο όλες οι πίσω πόρτες του κτιρίου, οι έλεγχοι στα Τμήματα θα ενταθούν και θα υπάρχει σχεδόν πλήρης διακοπή του επισκεπτηρίου.

Ήδη με ανακοίνωσή του το Σωματείο έχει τονίσει την άμεση ανάγκη για συνεχόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς).

«Τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε ασθενείς που νοσηλεύονται στις συγκεκριμένες κλινικές, σε συνοδούς αλλά και σε γιατρούς οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλλης.

«Η μόνη λύση είναι τα συνεχόμενα τεστ για να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και να μην υπάρχει η διασπορά που παρατηρείται αυτήν την περίοδο στο νοσοκομείο», τόνισε σχετικά ο κ. Βρύσαλλης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ είναι εμβολιασμένο αλλά όπως είναι γνωστό ακόμα κι αυτός που έχει εμβολιαστεί μπορεί να νοσήσει ή να μεταφέρει τη νόσο».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3u5L85J
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη