Επίδομα 534 εύρω: Διπλή πληρωμή για καλλιτέχνες για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Επίδομα 534 εύρω: Διπλή πληρωμή για καλλιτέχνες για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Οι εργαζόμενοι της τέχνης και του πολιτισμού που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών θα λάβουν μέσα στον Μάρτιο επιπλέον 1.068 ευρώ (534 ευρώ για Ιανουάριο και 534 για τον Φεβρουάριο) σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ.

Ειδικότερα επεκτείνεται το μέτρο υποβολής μονομερών δηλώσεων για τους εν λόγω επαγγελματίες, ώστε να δικαιούνται να λάβουν την αποζημίωση των 534 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.

Υπενθυμίζεται ότι αφορά στους εγγεγραμμένους στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ έως και τις 20 Οκτωβρίου.

Για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ οι δικαιούχοι υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στο ειδικό έντυπο του Παραρτήματος, με τίτλο:

«Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού βάσει του άρθρου 121 του ν. 4764/2020», η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75), ανά μήνα, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη.

Στην αίτηση - υπεύθυνη δήλωση οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πραγματοποιείται κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχου των στοιχείων που τηρούνται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, στον ΟΑΕΔ και στους συναρμόδιους φορείς, σε σχέση με τις υποβληθείσες υπεύθυνες δηλώσεις.

Για τη διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ορίζεται ως αρμόδιος φορέας το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η παραπάνω καταβολή γίνεται εφάπαξ με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.

Από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ εξάγεται σε ηλεκτρονική μορφή αναλυτική κατάσταση δικαιούχων, η οποία περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία τους:

  • τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ,
  • το πιστωτικό Ίδρυμα, στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός,
  • το ποσό της καταβολής και
  • το ΑΦΜ τους.


via Ειδήσεις https://ift.tt/3bXo1CJ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη