Δεκάδες κρούσματα στο «Μεταξά» με εμβολιασμένο το 55% του προσωπικού

Δεκάδες κρούσματα στο «Μεταξά» με εμβολιασμένο το 55% του προσωπικού

Δεκάδες κρούσματα εντοπίστηκαν στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» παρόλο που το 55% του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού είναι εμβολιασμένο. Τι δήλωσε ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής και ιατρικής υπηρεσίας του αντικαρκινικού νοσοκομείου, Παύλος Σαρώφ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί νωρίτερα στον ΑΝΤ1.

Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό 24 εργαζόμενοι και εννέα ασθενείς. «Οι ασθενείς που νοσούν με κορονοϊό είναι ογκολογικοί, είναι 9 και το γνωρίζαμε εξ αρχής και γι'αυτό τους νοσηλεύουμε σε ειδικό θάλαμο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Σαρώφ, το πρωί της Παρασκευής (19/3).

Εξήγησε δε ότι, «οι τρεις εξ αυτών μπήκαν αρνητικοί και βρέθηκαν μετά θετικοί», ενώ οι υπόλοιποι έξι εισήχθησαν θετικοί στο νοσοκομείο.

Σχετικά με το αν το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι εμβολιασμένο, ο κ. Σαρώφ δήλωσε πως «55% εμβολιασμένοι και με τις νέες αναμονές θα φτάσουμε το 65%», σημειώνοντας πως θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι.

Δεν ζητούσαν τεστ αλλά μόνο θερμόμετρηση για να μπουν συνοδοί ασθενών

Όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται για την είσοδο των συνοδών στο νοσοκομείο, δήλωσε πως «για να μπει συνοδός πρέπει να έχει κάνει rapid και μοριακό τεστ και να έχει και βεβαίωση του διευθυντή κλινικής». Ωστόσο, συνοδός δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι δεν ζητούσαν τεστ, αλλά μόνο θερμομέτρηση, μέχρι πριν από λίγα 24ώρα. Σήμερα όμως η ίδια συνοδός είπε πως μπήκε μόνο ο ασθενής μέσα στο νοσοκομείο.

Ο διευθυντής παραδέχθηκε πως λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, τα μέτρα αυστηροποιήθηκαν, καθώς από δύο κρούσματα έφτασαν τα 30 μέσα σε λίγες μέρες. Σύμφωνα με τον γιατρό, έχουν γίνει 411 τεστ στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3txbyNt
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.