Νέα ερώτηση 63 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Νέα ερώτηση 63 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Ποιες επιχειρησιακές εντολές έχουν δοθεί στους αστυνομικούς για τη διενέργεια ελέγχων τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου αντιμετώπισης της πανδημίας, ζητούν να πληροφορηθούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 63 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις επιχειρησιακές εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς για τη διενέργεια ελέγχων τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου αντιμετώπισης της πανδημίας, ζητούν να πληροφορηθούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, 63 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν το τελευταίο διάστημα αυξάνονται συνεχώς τα φαινόμενα αστυνομική βίας και αυθαιρεσίας σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικά γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης, που προκάλεσαν εύλογα θυμό, οργή και ένταση στους κατοίκους του πυκνό-κατοικημένου δήμου των νοτίων προαστίων.

Επίσης ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση της υπέρμετρης και παράνομης αστυνομικής βίας, πόσοι αστυνομικοί διενεργούσαν έλεγχο τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην πλατεία της Ν.Σμύρνης, καθώς και πόσοι κατέφθασαν κατόπιν του σήματος για ενισχύσεις.

Ρωτούν επίσης αν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι εμπλεκόμενοι στα ως άνω καταγγελλόμενα περιστατικά αστυνομικοί για όσο διάστημα διαρκεί η σε βάρος τους ΕΔΕ και αν το υπουργείο έχει διερευνήσει την ύπαρξη παράνομου εξοπλισμού των αστυνομικών (μεταλλικά γκλοπ, κοκκάλινες ή μεταλλικές σιδερογροθιές) και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί σχετικά.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3t7jdlt
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη