Εμπόδιο η απαγόρευση μετακίνηση εκτός δήμου για την ιχθυαγορά, μειωμένη η κίνηση έως και 70%

Εμπόδιο η απαγόρευση μετακίνηση εκτός δήμου για την ιχθυαγορά, μειωμένη η κίνηση έως και 70%

Πολύ μειωμένη σε ποσοστό 60% - 70% σχέση με πέρσι, αλλά έντονη για τα υγειονομικά δεδομένα της περιόδου είναι η κίνηση στην ιχθυαγορά της Βαρβακείου. Αντίθετα στα μαγαζιά που πωλούν τα υπόλοιπα σαρακοστιανά διαπιστώνεται καθολική πτώση. «Μόνο από τις γειτονιές της Αθήνας μπορούν να κατέβουν λόγω της απαγόρευσης, αφού φέτος δεν μπορούν να μετακινηθούν από τους άλλους δήμους προς εμάς», δηλώνει στα Dikaiologitika.gr, ο πρόεδρος των ιχθυοπωλών Σπύρος Κοράκης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα αλιεύματα και κυρίως στα σαρακοστιανά. Οι τιμές τους φέτος είναι χαμηλότερες κατά 15% για παράδειγμα, καλαμάρι από 6 ευρώ, χταπόδι από 8, γαριδάκι και μύδια από 3,5 και οι σουπιές από 8 έως 12.

BARBAKEIOS2

Η ιχθυαγορά θα ανοίξει αύριο από το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, όπως και την Κυριακή θα εφαρμοστεί το ίδιο ωράριο εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ τη Δευτέρα θα λειτουργεί από τα χαράματα.

«Ζητήσαμε να υπάρξει πρόβλεψη για τις μετακινήσεις εκτός δήμων, δεν πήραμε απάντηση»

«Ζητήσαμε να υπάρξει πρόβλεψη για τις μετακινήσεις εκτός δήμων, ώστε να κατέβει ο κόσμος στην Βαρβάκειο, αλλά ακόμη δεν έχουμε λάβει απάντηση», συμπληρώνει ο κ. Κορακης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι τα προϊόντα είναι φρέσκα, επειδή φέτος οι παραγγελίες είναι μικρότερες και αντιστοιχούν μόνο στην κίνηση του τριημέρου.

BARBAKEIOS3 A

Αντίθετα, δίπλα στα κρεοπωλεία, η κίνηση εξακολουθεί να είναι ελάχιστη και οι εικόνες είναι ανάλογες με εκείνες της Τσικνοπέμπτης όταν πρωτοεφαρμόστηκαν τα σκληρότερα μέτρα. «Ο χώρος είναι ανοιχτός, ο Δήμος απολυμαινει συνέχεια, οι καταναλωτές δεν μπορούν να αγγίξουν τα κρέατα, άρα εδώ δεν κινδυνεύουμε από κορονοϊο», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κρεαταγοράς, Ανδρέας Νιώτης.

BARBAKEIOS4

Τέλος, επισημάνει ότι τα καταστήματα τους έχουν εξαιρεθεί από το θεσμό της επιστρεπτεας προκαταβολής και από τις πρόσθετες ρυθμίσεις που ισχύουν για τις πληττόμενες επιχειρήσεις αφού κατατάσσονται στις ΚΑΔ του λιανεμπορίου τροφίμων και έχουν μείνει ανοιχτά καθ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

BARBAKEIOS5via Ειδήσεις https://ift.tt/38xEHjj
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.