Σταμάτης Στασινός: Επικίνδυνα Aδίστακτοι

Η κυβέρνηση μέσα σε 1,5 χρόνο έχει καταρρακώσει όλες τις ατομικές και εργασιακές ελευθερίες. Απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, καταργεί το άσυλο των πανεπιστημίων, θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες και τώρα καταδικάζει τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα σε θάνατο. Το μοναδικό αίτημα του, είναι η επιστροφή στις φυλακές του Κορυδαλλού όπως ορίζει ο νόμος που η ίδια η ΝΔ ψήφισε.

Μία οργανωμένη κοινωνία οφείλει να μην επιτρέπει στις οικογένειες των θυμάτων να αποφασίζουν για το μέλλον των καταδικασθέντων. Ο Κουφοντίνας καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη σε φυλάκιση και εκτίει την ποινή του. Ωστόσο η οικογένεια Μητσοτάκη και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η τιμωρία αυτή δεν είναι αρκετή.

Ο θάνατος του αρχηγού της 17 Νοέμβρη εξυπηρετεί δύο σκοπούς:

·       Ο πρώτος είναι η εκδίκηση της οικογένειας των θυμάτων

·       Ο δεύτερος είναι η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας.

Το περιστατικό αυτό συμβαίνει την ώρα που η κυβέρνηση ταλανίζεται από το σκάνδαλο της υπόθεσης Λιγνάδη και από την αρνητική τροπή που έχει λάβει η εξέλιξη της πανδημίας με την επιμήκυνση του lockdown. Προκειμένου να συσπειρώσει το ακροδεξιό και το συντηρητικό της ακροατήριο δεν διστάζει να θυσιάσει τον απεργό πείνας. Γνωρίζει ότι η αντίδραση του αντιξουσιαστικού (και όχι μόνο) χώρου θα είναι έντονη και έτσι θα της δοθεί η ευκαιρία να κορυφώσει την βία και την καταστολή. Παράλληλα, κατάφερε να μετατρέψει τον Κουφοντίνα σε υπερασπιστή του νόμου δικαιώνοντας έτσι τις απόψεις του για το κράτος-δολοφόνο. Μάλιστα, δεν είναι απίθανο σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να ωραιοποιηθεί το «αντάρτικο πόλεως» την ώρα που με πρόσχημα την πανδημία απαγορεύονται όλες οι μορφές διαμαρτυρίας.

Όποιος αντιτίθεται στην στάση της κυβέρνησης κατηγορείται σαν υπερασπιστής της τρομοκρατίας με «Τραμπικές» μεθόδους. Είναι φανερό πλέον ότι καλλιεργείται ένα κλίμα διαρκούς όξυνσης, εξαπολύεται ένα κυνήγι μαγισσών που σκοπό έχει να εξαλείψει κάθε μορφή αντίδρασης εδραιώνοντας την κυριαρχία της ακροδεξιάς. Με τον πρώτο θάνατο απεργού πείνας στην «πολιτισμένη» Ευρώπη τον 21οαιώνα η ΝΔ και η ελληνική πολιτεία θα «έχουν διαβεί τον Ρουβίκωνα» .

Σταμάτης Στασινός

Φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα των Διεθνών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Σπουδών.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη