Ένα μαγευτικό ρόζ «χαλί» από ανθισμένες ροδακινιές «στρώθηκε» στη Βέροια (βίντεο)

Ένα μαγευτικό ρόζ «χαλί» από ανθισμένες ροδακινιές «στρώθηκε» στη Βέροια (βίντεο)

Τον Μάρτιο οι ροδακινιές ανθίζουν στην Βέροια και χαρίζουν υπεροχες εικόνες σε επισκέπτες και περαστικούς. Ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Βέροιας, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ για τις μαγευτικές εικόνες που αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες και αλλά και ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν με φόντο το μαγευτικό τοπίο. 

«Αυτό το πανέμορφο θέαμα είναι οι ανθισμένες ροδακινιές του κάμπου της Ημαθίας και της Βέροιας. Δημιουργείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και πραγματικά είναι αυτό το τεράστιο «κεντημένο χαλί», στις αποχρώσεις του ροζ, που απλώνεται πάνω από τη μακεδονική γη».

«Η καλύτερη περίοδος για εμάς είναι στα μέσα Μαρτίου»

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, ο κύριος Λυκοστράτης είπε: «Δεν είχαμε προβλήματα. Απλώς, αυτήν την περίοδο, η ανθοφορία οδεύει προς το τελείωμά της. Η καλύτερη περίοδος για εμάς είναι στα μέσα Μαρτίου. Υπάρχουν ακόμα ροδακινιές οι οποίες είναι όψιμες και είναι ανθισμένες, αλλά σίγουρα σιγά σιγά λιγοστεύουν».

«Ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε παγωνιές από εδώ και πέρα, γιατί αν πέσει η θερμοκρασία κάτω από του τέσσερις βαθμούς,τότε αρχίζουν και δημιουργούνται τα προβλήματα σε εμάς», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Μιλώντας για το πώς η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε φέτος την άφιξη των επισκεπτών στη Βέροια, ο κύριος Λυκοστράτης εξήγησε: «Σίγουρα φέτος είχαμε λιγότερες μετακινήσεις σε σχέση με τις άλλες χρονιές γιατί, καταρχάς, δεν έγιναν εκδηλώσεις οι οποίες είναι σχετικές με το ροδάκινο (η φωτογράφιση, η ποδηλατάδα κλπ.). Αυτά δεν τα είχαμε φέτος, οπότε αναγκαστικά ο κόσμος που έχει έρθει είναι λίγο λιγότερος.

«Ευελπιστούμε μετά το πέρας της πανδημίας, η περιοχή μας να «ανθίσει» και από κόσμο»

Παρόλα αυτά, υπήρχανε μετακινήσεις αλλά όχι στον βαθμό που περιμέναμε εμείς. Σίγουρα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα του χρόνου. Ευελπιστούμε μετά το πέρας της πανδημίας, του χρόνου τον Μάρτιο, η περιοχή μας να «ανθίσει» και από κόσμο. Όχι μόνο από τις ροδακινιές».

Ως προς το αν υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την περιοχή, ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Βέροιας επισήμανε: «δημιουργήθηκε ένα νέο «προϊόν» για εμάς. Αυτό των γάμων στην περιοχή. Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας ανέδειξε την περιοχή και ο Δήμος αγκαλιάζει αυτές τις ενέργειες, είναι κοντά για όποιες από αυτές γίνονται και θα γίνονται.

ROD

Απλώς εμείς, ως Δήμος, είπαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Έτσι, για αυτό το καινούριο τουριστικό «προϊόν» που αναπτύχθηκε γύρω από τους γάμους σκοπεύουμε να προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον μήνα Μάρτιο οι πολιτικοί γάμοι να γίνονται ατελώς. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να καλέσουμε τα ζευγάρια που θα παντρευτούν να επιλέξουν τη Βέροια και τις ανθισμένες ροδακινιές».

«Καλούμε λοιπόν όλα τα ζευγάρια –όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού- τέτοια περίοδο να επισκεφτούν τη Βέροια, να παντρευτούνε σε μια από τις πολλές εκκλησίες που έχουμε. Επίσης, μπορούν να κάνουν τον γάμο τους στο ιστορικό μας Δημαρχείο και φυσικά να γίνει ατελώς ο γάμος τους, χωρίς να πληρώσουν σε εμάς (στον Δήμο).

Ακόμη μπορούν να φωτογραφηθούν στον πανέμορφο κάμπο μας και στις ανθισμένες ροδακινιές», ανέφερε κλείνοντας ο κύριος Λυκοστράτης.

Πληροφορίες από ΕΡΤvia Ειδήσεις https://ift.tt/2Pdvneh
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.