Η Πελώνη προανήγγειλε αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας

INTIME

Δεν μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων. Δεν είναι η στιγμή για άνοιγμα, είναι η λάθος ορολογία». Αυτό είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη λίγο πριν ανακοινωθεί μια μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Μιλώντας στον Πρώτο Θέμα 104,6 υπογράμμισε ότι βασικό ζητούμενο είναι «η καλύτερη εφαρμογή των μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την ψυχολογική κόπωση της κοινωνίας. Άρα, μιλάμε για στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή και η τήρηση των μέτρων».

Η κ. Πελώνη είπε ότι η απαγόρευση στις 19:00 τα Σαββατοκύριακο δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

«Πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο να υπάρξουν προσαρμογές και να διορθωθούν επιμέρους μέτρα που ενδεχομένως να μη λειτούργησαν. Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ως παράδειγμα, την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19.00, η οποία, όπως είπε, «δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δημιούργησε μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση στους πολίτες».

Όπως ανέφερε η μέρα μεγαλώνει, αλλάζει ο καιρός, είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν για να μεταφερθούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Για το εμβόλιο της Astrazeneca είπε: «Δικαιώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανασταλούν οι εμβολιασμοί με Astra Zeneca με την χθεσινή απόφαση του ΕΜΑ που επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό». Σημείωσε ότι σήμερα έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους ευπαθείς αυξημένου κινδύνου και όπως, είπε, «έχουν φύγει τα πρώτα sms». Τέλος, τόνισε ότι μέσα στις επόμενες μέρες, θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση 1 εκατομμύριο πολίτες.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/38YmVGf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη