Βασιλακόπουλος: Κανονικό το φετινό Πάσχα, ίσως και στα χωριά μας

EUROKINISSI

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στο OPEN για τις μεταλλάξεις λέγοντας πως ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς και πως τα εμβόλια είναι απολύτως αποτελεσματικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στις πιθανές ημερομηνίες ανοίγματος τις αγοράς λέγοντας πως είναι πιο εφικτό να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου και τον Απρίλιο τα σχολεία. Επίσης, δήλωσε πως θα κάνουμε κανονικό Πάσχα φέτος, ίσως και στα χωριά μας.

Ο ιός μεταλλάσσεται διαρκώς. Σε ένα 6μηνο το βρετανικό στέλεχος θα είναι το φυσιολογικό. Η μετάλλαξη δεν σκοτώνει προς το παρόν περισσότερο. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απολύτως για τα στελέχη. Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε περισσότερο γιατί είναι μεγαλύτερη η μεταδοτικότητα, όμως τα εμβόλια τις καλύπτουν. Αν χρειαστεί στο μέλλον, τα εμβόλια θα προσαρμοστούν» καθησύχασε ο καθηγητής αναφορικά με τον συναγερμό που έχει σημάνει για τις μεταλλάξεις.

Εφερε δε ως παράδειγμα την περίπτωση του Ισραήλ, στο οποίο στις αρχές του έτους που το βρετανικό στέλεχος επικρατούσε, εμβολιάστηκαν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι με το εμβόλιο της Pfizer, που είναι το βασικό μας εμβόλιο και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rjSdi1
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη