Τρομάζουν οι δύο νέες μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν στην Αττική - Πιο ανθεκτικές στο εμβόλιο

INTIME

Σε κατάσταση συναγερμού είναι οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά τον εντοπιστό δύο νέων μεταλλάξεων. Πρόκειται για δύο κρούσματα που περιέχουν την ίδια μετάλλαξη, η οποία περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό της επιστημονικής κοινότητας, καθώς η συγκεκριμένη μετάλλαξη φαίνεται να είναι πιο ανθεκτική στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 

Αύξηση των κρουσμάτων - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Την ίδια ώρα έντονη ανησυχία προκαλεί το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, με τις νέες μολύνσεις να παραμένουν πάνω 2.000, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες, 2.301 νέα κρούσματα.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 41 θάνατοι, φτάνοντας τους 6.664 συνολικά από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα, ενώ σε 452 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Αττική παραμένει στο «κόκκινο» με 1.153 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων τα 130 στην Ανατολική Αττική, 155 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, 186 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, 288 στο Κέντρο της Αθήνας και 199 στον Πειραιά.

Τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη ανέρχονται σε 247, 106 στην Αχαΐα, 45 στο Ηράκλειο, 72 στη Λάρισα, όσα και στη Φθιώτιδα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/30lFEHe
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη