Ο Ερντογάν ξήλωσε και τον υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Ο Ερντογάν ξήλωσε και τον υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Καθαιρέθηκε ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας - αντικαταστάτης του διοικητικό στέλεχος της Morgan Stanley

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξήλωσε και τον υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Μουράτ Τσετίνκαγια, δέκα ημέρες μετά την καθαίρεση και του διοικητή, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με την τουρκική λίρα να καταγράφει νέα πτώση, υποχωρόντας περίπου 0,7% στις 8,28 λίρες ανά δολάριο, καταγράφοντας απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση και πλησιάζοντας περισσότερο στο ιστορικά χαμηλό των 8,58 λιρών.

Ο Τσετίνκαγια πρόκειται να αντικατασταθεί από τον Μουσταφά Ντουμάν, ο οποίος ήταν επόπτης (normal supervisor) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στη θυγατρική της Morgan Stanley στην Τουρκία,  που καθορίζει το κόστος δανεισμού στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι Financial Times.

Την εβδομάδα που πέρασε, η λίρα ξεκίνησε με απώλειες που έφτασαν το 14% για να κλείσει με απώλειες κοντά στο 10%



via Ειδήσεις https://ift.tt/3u2YVKj
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη