Γεωργιάδης: Να καταγγέλλουν οι πολίτες τις εισπρακτικές που δεν τηρούν τον νόμο

Γεωργιάδης: Να καταγγέλλουν οι πολίτες τις εισπρακτικές που δεν τηρούν τον νόμο

Αισιόδοξο χαρακτήρισε το γεγονός ότι ένας στους δύο οφειλέτες συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις δόσεις των δανείων στις εισπρακτικές εταιρείες, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στέλνοντας ωστόσο μήνυμα ότι οι εισπρακτικές πρέπει να τηρούν το νομοθετικό πλαίσιο και να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλο ο κ Γεωργιάδης είπε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου έληξε το πανευρωπαικό μορατόριουμ και οι εισπρακτικές μπορούν νομίμως να τηλεφωνούν για πληρωμές υπενθυμίζοντας ωστόσο τις υποχρεώσεις που έχουν όταν καλούν τους πολίτες για να πληρώσουν τα χρέη τους.

Μεταξύ αυτών όχι ανεξέλεγκτα τηλεφωνήματα στον οφειλέτη, όχι τηλεφωνήματα στον χώρο εργασίας του ούτε σε συγγενικά πρόσωπα, καθώς και δυνατότητα μείωσης της δόσης αν ο οφειλέτης δηλώσει αδυναμία πληρωμής. «Πρέπει να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις ακόμη και κάτω από 60 τοις εκατό της δόσης, αν δεν προσφέρουν ο πολίτης μπορεί να κάνει καταγγελία» είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1372831687076368387?s=20}



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3f8C2RB
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη