Έρχονται νέα μέτρα στήριξης τις επόμενες ημέρες

Έρχονται νέα μέτρα στήριξης τις επόμενες ημέρες

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο θα ανακοινώσει νέα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

«Τα περισσότερα μέτρα τα έχουμε ανακοινώσει. Αυτά που θα ανακοινώσουμε είναι οι συνεχίσεις των μέτρων με βάση το ότι συνεχίζεται το lockdown. Όλα αυτά τα θέματα θα ανακοινωθούν στις αρχές της εβδομάδας» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν απάντησε εάν τα μέτρα ανακούφισης που θα παραταθεί η ισχύ τους είναι μεταξύ άλλων η απαλλαγή ενοικίων, η συνέχιση των αναστολών ή ένας ακόμα κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του κόσμου. Και τα δημόσια οικονομικά δέχονται πλήγματα. Τα δημόσια οικονομικά κρατούν όρθιο ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας. Ξεπεράσαμε τα 30 δισ. σε ταμειακές δαπάνες στην διάρκεια της κρίσης» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Η έξοδος από τον αναπνευστήρα θα γίνει παράλληλα με μια επάνοδο της ζήτησης σε πάρα πολλούς τομείς. Η επάνοδος της ζήτησης θα επαναφέρει πολλές επιχειρήσεις στην τρέχουσα διαχείριση στην προηγούμενη φάση. Δεν θα τους δώσει τις απώλειες που υπέστησαν όλο αυτό το διάστημα, που σε μεγάλο βαθμό προσπαθήσαμε να τις καλύψουμε από πλευράς ρευστότητας και ενισχύσεων».

«Όλα τα εισοδήματα που ήρθαν από το κράτος, πρέπει να ερμηνευθούν ως καλύπτοντα τεκμήρια. Τα τεκμήρια δεν αφορούν τιμωρητική πράξη. Έρχονται να προστεθούν εκεί που δεν μπορείς να δικαιολογήσεις τα εισοδήματά σου. Αν πήρες εισοδήματα από το κράτος, μπορείς να τα δικαιολογήσεις» δήλωσε για τα τεκμήρια.

Σχετικά με το τι θα ισχύσει με την προκαταβολή φόρου, σημείωσε την ανάγκη «να τελειώσει η οξεία φάση της πανδημίας για να αποκτήσουμε εικόνα. Κάθε εβδομάδα που περνάει προστίθεται κόστος. Πρέπει να χειριστούμε με προσοχή τα διαθέσιμά μας».

Σχετικά με το τι θα ισχύσει με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, υπογράμμισε, ότι αυτό θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων.

Ο προϋπολογισμός «έχει υποστεί σοβαρές αλλαγές λόγω των δαπανών και των απωλειών στα έσοδα. Έχουμε ένα θετικό, ότι κουβαλάμε μεγαλύτερο ΑΕΠ από ότι περιμέναμε λόγω μικρότερης ύφεσης» σημε ενώ εκτίμησε ότι το μηνιαίο κόστος από το λουκέτο στο λιανεμπόριο είναι περί το 1,4-14 δις.

Τέλος, υποστήριξε ότι στόχος για τον ελληνικό τουρισμό φέτος είναι να πετύχει «το 40 - 55% του 2019», σίγουρα όμως θα είναι αυξημένος συγκριτικά με το 2020, όπως σημείωσε.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3d7wm7E
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη