Δήμος Λαμιέων: Συνεργασία Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ Α.Ε.» και Δήμου Σκοπέλου. «Δημιουργούμε μια συνέργεια Δήμων»

Την  προοπτική συνεργασίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.» και του Δήμου Σκοπέλου,  συζήτησαν  σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, με το Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση.

 Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Μπεσλεμές, υπηρεσιακά στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Αγγελος Ξηντάρης.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού και οι δυνατότητες που παρέχει ως προς την προώθηση, παρακολούθηση και υποστήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας στους Δήμους ενώ ακολούθησε συζήτηση για τον τρόπο που μπορεί ο Οργανισμός να συνεργαστεί και να παρέχει στήριξη στην επιχειρησιακή λειτουργία του Δήμου Σκοπέλου.

Η σημερινή συνάντηση είναι ένα πρώτο βήμα για τη συνεργασία αυτή και το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν περαιτέρω επαφές και επικοινωνία, για να αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της συνεργασίας, ώστε να καταρτιστεί το χρονοδιάγραμμα των σχετικών αποφάσεων από τα θεσμικά όργανα των Δήμων.

Για τη συνάντηση αυτή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε :

«……Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός που συστήθηκε πριν από λίγο καιρό σε συνεργασία με τέσσερις ακόμα Δήμους της Φθιώτιδας, διευρύνεται. Μετά τους Δήμους Αλμυρού και Αλοννήσου, άλλος ένας νησιωτικός δήμος, έρχεται να εμπλουτίσει αυτή την, υψηλών προσδοκιών, προσπάθεια: ο Δήμος Σκοπέλου.

Δημιουργούμε μια συνέργεια Δήμων. Όραμά μας αυτή να μεγαλώσει, να εμπλουτιστεί και με άλλους Δήμους και πόλεις, ώστε το κάθε τοπικό όραμα να ενωθεί με πολλά άλλα και αυτό το κοινό όραμα για ομορφότερες και καλύτερες πόλεις στην Περιφέρεια να συμπεριλάβει πολλούς άξιους ανθρώπους, εποικοδομητικές προτάσεις και λύσεις, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της πατρίδας μας.

Για μας τέτοιου είδους συνεργασίες, σε αξιακό πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού, αλληλεγγύης, διαφάνειας και λογοδοσίας, συνιστά μια διεύρυνση της δουλειάς μας, προς όφελος των δημοτών, των Δήμων μας, της ποιότητας ζωής όλων μας.

Μέσα από τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και εμπνεόμαστε  ώστε να χτίζουμε κάθε μέρα μια ανάπτυξη που δε μένει στα λόγια, αλλά δημιουργείται με τρόπο βιώσιμο, που δε συνεπάγεται εξάντληση πόρων, αλλά χρηστή διαχείριση, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη σκέψη τόσο στο σήμερα, όσο και στο μέλλον.

Σήμερα, σε αυτό το πλαίσιο αμοιβαίας εγκαρδιότητας, συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Σκοπέλου και στελέχη του Δήμου, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον τρόπο λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού και τις δυνατότητες που παρέχει στην υποστήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής για Δήμους, μετόχους και μη. Ο Δήμος Σκοπέλου αποτελεί τον δεύτερο νησιωτικό δήμο που συνεργάζεται με τον Οργανισμό, και αυτό, σε αυτήν την εποχή των δυσκολιών σηματοδοτεί την επιμονή μας να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα της ανάπτυξης.

Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, για τον ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο που είχαμε και να τον καλωσορίσω στην ομάδα μας, σε αυτή την τόσο δυναμική ομάδα πόλεων.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί η διεύρυνση αυτής της διαδημοτικής συνεργασίας, που ξεκίνησε με τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού, συνεχίζεται μεθοδικά κι εντατικά, αποτελώντας όχι μόνο πρότυπο διαδημοτικής συνεργασίας για την αυτοδιοίκηση της Ελλάδας….».

 .



 

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη