Ο Χρήστος Σταϊκούρας για την ημέρα της γυναίκας

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα.

Στο πρόσωπο που αποτελεί το θεμέλιο και την ψυχή της οικογένειας, το βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Η γυναίκα σήμερα έχει κατακτήσει ρόλους που παλαιότερα φαίνονταν αδιανόητο να κατέχει. Επιβεβαιώνει καθημερινά τις ανεξάντλητες δυνατότητές της και την ανεκτίμητη προσφορά της σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Τιμούμε τους αγώνες και τις μεγάλες θυσίες των γυναικών για τη θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους σε όλους τους τομείς, καθώς και το δύσκολο και καθημερινό αγώνα που συνεχίζει να δίνει η κάθε γυναίκα ξεχωριστά, για να ανταποκριθεί στον πολλαπλό της ρόλο.

Ειδικά φέτος ο συμβολισμός είναι ακόμη υψηλότερος, καθώς οι γυναίκες βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο στην προμετωπίδα του αγώνα κατά της πανδημίας, αφού αποτελούν την πλειοψηφία των ατόμων που εργάζονται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Έχουμε όλοι χρέος να εργαστούμε σκληρά για να αναδείξουμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα, να εξαλείψουμε την ανισότητα, τις διακρίσεις, καθώς και  κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών, φαινόμενα που δυστυχώς συναντώνται ακόμη.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Κυβέρνηση αναπτύσσει δέσμη πρωτοβουλιών σε κοινωνικό, πειθαρχικό και νομικό επίπεδο, με στόχο τόσο την αποτροπή φαινομένων βίας και κακοποίησης, όσο και την αυστηρότερη τιμωρία των θυτών από τη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, στηρίζει τους πολύπλευρους, διαρκείς αγώνες κάθε γυναίκας με πολιτικές προστασίας της μητρότητας, στήριξης του θεσμού της οικογένειας, εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Εύχομαι ολόψυχα, σε όλες τις γυναίκες, χρόνια πολλά!

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη