Πρωτοφανής η επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου που «πάγωσε» τις εμπορικές μεταφορές στο στενό του Σουέζ

Πρωτοφανής η επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου που «πάγωσε» τις εμπορικές μεταφορές στο στενό του Σουέζ

Τεράστια επιχείρηση αποκόλλησης του γιγαντιαίου πλοίου Ever Given έχει οργανωθεί στο στενό του Σουέζ προκειμένου να επανέλθει η ελεύθερη διέλευση των πλοίων.

Πάνω από 20.000 κυβικά μέτρα άμμου αναμένεται να απομακρυνθούν σε μία εξαιρετικά δαπανηρή επιχείρηση προκειμένου να φθάσουν οι βυθοκόροι σε βάθος 12 ως 16 μέτρων και να αποκολληθεί το γιγαντιαίο πλοίο Ever Given που έχει κολλήσει στη Διώρυγα του Σουέζ από τη περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με τους ειδικούς η επιχείρηση είναι εξαιρετικά περίπλοκη και μπορεί να διαρκέσει μέρες. Η διάρκεια των εργασιών ωστόσο έχει δημιουργήσει μποτιλιάρισμα στο στενό του Σουέζ με τουλάχιστον 160 πλοία να περιμένουν να περάσουν από το στενό.

Σε περίπτωση που τα μπλοκαρισμένα πλοία δοκιμάσουν να αλλάξουν οδό η διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να αυξηθεί ως και 12 ημέρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς το συγκεκριμένο ατύχημα ενδέχεται να επηρεάσει την τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως ακόμα και να οδηγήσει σε αύξηση των καταναλωτικών αγαθών. Κατά μέσο όρο 51,5 πλοία και συνολικά το 12% του όγκου του παγκοσμίου εμπορίου διασχίζουν την Διώρυγα ημερησίως.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3slB5sG
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη