Αλέξης Κούγιας για Λιγνάδη: «Πρώτη φορά βλέπω υπόθεση χωρίς μάρτυρες»

eurokinissi

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, κ. Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο OPEN για την υπόθεση. «Είναι η πρώτη φορά που συναντώ υπόθεση χωρίς μάρτυρες. Στην πολύκροτη υπόθεση Λιγνάδη, δεν μπορούσα καν να το φανταστώ ότι θα είναι έτσι, αν δεν έπαιρνα τη δικογραφία. Μου έκανε εντύπωση ότι στο σύνολό της στο φωτοτυπικό κόστιζε επτά ευρώ. Καταλαβαίνετε πόσο μικρή είναι. Είχε στο σύνολό της μόνο μία μαρτυρική κατάθεση» ανέφερε αρχικά.

«Είμαι 47 χρόνια στις δικαστικές αίθουσες. Ο φερόμενος ως βιαστής αμέσως ή μέχρι δύο μέρες πηγαίνει στην αστυνομία και στον ιατροδικαστή. Αμέσως. Για να διαπιστωθούν με αντικειμενικά κριτήρια. Εδώ είναι πρώτη φορά που οι βιασθέντες αντί να εμφανιστούν οι ίδιοι στην αστυνομία, κάνουν μία μήνυση σε ένα δικηγορικό γραφείο και κάνουν μήνυση μετά οι δικηγόροι.

Από τις τρεις περιπτώσεις που εμφανίστηκαν εις βάρος του κ. Λιγνάδη, οι δύο δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στη Δικαιοσύνη. Θα είμαι ευτυχής εάν μπορούσε σε εσάς να τον δείτε, όπως αξιολογούνται όλοι όσοι καταγγέλλουν κατά καιρούς.

Μόλις τον δείτε αυτόν τον αξιόλογο μάρτυρα, θα καταλάβετε. Αυτή η υπόθεση δεν θα φτάσει ποτέ στο δικαστήριο. Ήδη ο άνθρωπος αυτός έχει δώσει πέντε διαφορετικές καταθέσεις και τώρα να ξέρετε ότι έρχονται και τα αντικειμενικά στοιχεία» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Για την τρίτη μήνυση, ο κ. Κούγιας σημείωσε: «Είναι δύσοσμο τελείως. Δεν έχει έρθει ακόμα στα χέρια μου η μήνυση. Είδατε μία υπόθεση με τον Στραβοπόδη που τον κατήγγειλε ένας μάγειρας. Είδατε τι διαδικασία ακολουθήθηκε; Έγινε πάλι μήνυση, δεν εμφανίστηκε ο ίδιος ο παθών σε ένα αστυνομικό τμήμα. Όταν πας σε ένα αστυνομικό τμήμα, οι αστυνομικοί σου κάνουν ερωτήσεις.

Πριν διαβιβάσουν την υπόθεση στον Εισαγγελέα, έχουν διερευνήσει τα πάντα, έχουν κάνει έρευνα σε σπίτια. Εδώ έγινε έρευνα στο σπίτι του κ. Λιγνάδη έπειτα από ένα μήνα. Στην υπόθεση του κ. Άνθη, κάλεσαν τον κ. Στραβοπόδη να δώσει εξηγήσεις. Γι' αυτή την τελευταία καταγγελία, δεν έχουμε ιδέα. Πάλι με τον κ. δικηγόρο έγινε. Πάλι λένε ότι του έριξαν κάποια ουσία, που δεν λένε ποια είναι, έχασε τις αισθήσεις του και δεν ξέρουν τι έγινε. Τώρα τι να σας πω».

Βλάχος σε Κούγια: «Αστειότητες οι ισχυρισμοί περί σκευωρίας»

Νωρίτερα, ο ποινικολόγος Γιάννης Βλάχος μίλησε και αυτός στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» και αναφέρθηκε στην τρίτη μήνυση «φωτιά» σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αστειότητες τους ισχυρισμούς περί σκευωρίας. «Μην προσπαθούμε να θολώσουμε τα νερά και να πετάμε λάσπη από εδώ, να θολώνουμε το τοπίο από εκεί. Επιτέλους άνοιξαν στόματα. Η ίδια η κυβέρνηση ζήτησε να ανοίξουν στόματα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί έναν άνθρωπο που έχει κακοποιηθεί. Διαδόθηκε η άποψη ότι πρόκειται περί σκευωρίας. Θεωρώ ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αστειότητες. Εδώ υπάρχει μια έντονη κοινωνική ανάγκη να διαλευκανθούν οι υποθέσεις που πολλοί υποστηρίζουν ότι σε πολλούς ήταν γνωστές» υπογράμμισε ο κ. Βλάχος.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι εκείνος εκπροσωπεί το άτομο που κατέθεσε την τρίτη μήνυση στις αρχές του μήνα εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη, ενώ για την υπόθεση του Δημήτρη Άνθη, επισήμανε:

«Υπάρχει σφικτός χρόνος, εντός του οποίου θα πρέπει να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη και να περάσουμε τα διάφορα στάδια της διαδικασίας μέχρι να κριθεί από το συμβούλιο αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο. Μέσα στην επόμενη βδομάδα, έχουμε κληθεί να προσέλθει ο κ. Άνθης να εισφέρει στη διαδικασία ότι αποδειχτικά στοιχεία έχει για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του».via Ειδήσεις https://ift.tt/3emN4ls
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.