Στη Θεσσαλία ο Πέτσας: Άμεση στήριξη στους πληγέντες από τον σεισμό, τη Δευτέρα οι πρώτες αποζημιώσεις

Στη Θεσσαλία ο Πέτσας: Άμεση στήριξη στους πληγέντες από τον σεισμό, τη Δευτέρα οι πρώτες αποζημιώσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές στην Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τη Φαρκαδόνα.

Συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, επισκέφθηκε το Δαμάσι, το Μεσοχώρι και το Ζάρκο και τον κατεστραμμένο ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι ο οποίος έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και στη συνέχεια μετέβη στη γέφυρα του Τιταρήσιου ποταμού όπου εργάζονται συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να επισκευαστεί η γέφυρα και να δοθεί προς χρήση εντός της ημέρας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός συνομίλησε με τους κατοίκους και τους εθελοντές και στις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, επικεντρώθηκε στα εξής:

Πρώτον, όσον αφορά τις υποδομές, ανακοίνωσε άμεση τακτοποίηση του θέματος της στέγασης σε τροχόσπιτα και οικίσκους, πέραν των ξενοδοχείων που έχουν ήδη διατεθεί. Ήδη τα πρώτα 37 τροχόσπιτα έχουν φτάσει στην περιοχή. Έχει γίνει η χωροθέτηση και ξεκίνησαν οι εργασίες υποδομής, ώστε εντός της επόμενης εβδομάδας να μεταφερθούν οικίσκοι στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι και Ζάρκο. Επίσης, επιλύθηκαν τα περισσότερα ζητήματα στέγασης των μαθητών στα σχολεία, όπως στο Δαμάσι και στο Ζάρκο.

Δεύτερον, αναφέρθηκε στα ζητήματα κοινωνικής προστασίας, εξαγγέλλοντας την άμεση καταβολή ύψους 300 χιλιάδων ευρώ σε κάθε Δήμο, ώστε να καταβληθούν αποζημιώσεις από 600 έως 6000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες διαβίωσης και τις ανάγκες οικοσκευής στους πληγέντες.

Τρίτον, εξέφρασε την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών, όπως ιδίως η κατασκευή της γέφυρας στο Βλαχογιάννι.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και πολίτες όλοι μαζί, ενωμένοι, εργαζόμαστε, προκειμένου με σχέδιο να δώσουμε γρήγορα λύσεις στα προβλήματα που άφησε πίσω του ο σεισμός.

Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, οι Βουλευτές Λάρισας και Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, οι Δήμαρχοι και οι Πρόεδροι των κοινοτήτων.



via Ειδήσεις https://ift.tt/38iYV06
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη