Σήμερα οι ανακοινώσεις με τα νέα μέτρα «αποσυμπίεσης» - Τι εξετάζεται και οι ενστάσεις

Σήμερα οι ανακοινώσεις με τα νέα μέτρα «αποσυμπίεσης» - Τι εξετάζεται και οι ενστάσεις

Αρκετοί λοιμωξιολόγοι τόσο εντός όσο και εκτός της επιτροπής διατυπώνουν ενστάσεις για την κυβερνητική πρόθεση «αποσυμπίεσης» φοβούμενοι υπερβολική χαλάρωση των μέτρων και των πολιτών.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι βλέποντας ότι το πολύμηνο lockdown δεν λειτουργεί προσπαθεί τρόπο αποσυμπίεσης της κατάστασης, ανοίγοντας ορισμένους τομείς της οικονομίας.

Ειδικότερα, στις «βαθιά κόκκινες περιοχές» (Αττική, Θεσσαλονίκη κλπ)  η κυβέρνηση θέλει να αρθεί ο χιλιομετρικός περιορισμός για σούπερ μάρκετ – καταστήματα, αλλά και για τη διαδημοτική μετακίνηση. Ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός σε αρκετούς επιστήμονες γιατί βλέπουμε τη συγκεκριμένη χαλάρωση ως «παράθυρο» για συγχρωτισμό σε σπίτια. 

Όσο αφορά το λιανεμπόριο θα συζητηθεί την άλλη εβδομάδα για το πότε και πώς θα ανοίξει, και πάντοτε ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων. Η αρχική πρόθεση ήταν για τις 29 Μαρτίου, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Παράλληλα, θα τεθεί στο τραπέζι να ανοίξουν κομμωτήρια/κέντρα περιποίησης άκρων/ινστιτούτα αισθητικής στις 22 Μαρτίου με ραντεβού, καθώς διαπιστώθηκε ότι η δραστηριότητα συνεχίζεται παράνομα κατ' οίκον, επιβαρύνοντας την κατάσταση. 

Επίσης, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση απαγόρευση έως τις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα όπως τις καθημερινές (από 7 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα έως σήμερα). Η μέρα πλέον μεγαλώνει, οι πολίτες θέλουν να κάνουν μια βόλτα σε εξωτερικούς χώρους ενώ, ειδικά τα Σάββατα, έχει παρατηρηθεί συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ. 



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3r1LHvh
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη