Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, στους δρόμους οι φοιτητές

eurokinissi

Σε πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και άλλες κινητοποιήσεις για να ανοίξουν οι σχολές και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, προχωρούν οι φοιτητές από όλη τη χώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου με κλειστά πανεπιστήμια.

Πορεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, μετά από συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Είχε προηγηθεί κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων και των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, με τη συμμετοχή μαθητών και σωματείων εργαζομένων.

Οι διαδηλωτές εναντιώνονται εκτός από τις κλειστές σχολές, όπως αναφέρουν, στην αστυνομική βία, ενώ καταδικάζουν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τόσο στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας, όσο και τα χθεσινά στην Ν. Σμύρνη.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στην ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητών», ότι «έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών» και ότι «επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του νόμου 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει».

Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο καθώς και σε άλλες πόλεις και συγκεκριμένα:

Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου, 13.00, Πάτρα: Πλ. Αγίου Γεωργίου, 13.00, Ιωάννινα: Περιφέρεια, 12.00, Ηράκλειο: Πλ. Ελευθερίας 13.00, Χανιά: Πλ. Αγοράς 13.00 , Ρέθυμνο: Δημαρχείο, 12.00 , Λαμία: Πλ. Ελευθερίας, 13.00 , Χαλκίδα: Πλ. Ταχυδρομείου, 13.00 , Καλαμάτα: Κεντρική Πλατεία, 13.00 , Τρίπολη: Πλ. Πέτρινου, 14.00 , Τρίκαλα: Πλ. Ρήγα Φεραίου, 18.15 , Λάρισα: Πλ. Ταχυδρομείου, 13.30 , Βόλος: Θόλος, 12.00 , Κοζάνη: Κεντρική Πλατεία, 18.00 , Πτολεμαΐδα: Κεντρική Πλατεία, 18.00 , Ξάνθη: Κεντρική Πλατεία, 13.00 , Καβάλα: Πλ. Καπνεργάτη, 11.00 , Ικαρία: Πλ. Ευδήλου, 14.00 , Ρόδος: Πλ. Κύπρου, 16.30 , Μυτιλήνη: Πλ. Σαπφούς, 12.00 , Κατερίνη: σιντριβάνι-πλατεία, 17.30, Αλεξανδρούπολη: Δημαρχείο, 13.00.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2OiYImX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη