Χαρίτσης: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης και για τον κλάδο των κομμωτών

Χαρίτσης: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης και για τον κλάδο των κομμωτών

Τηλεδιάσκεψη εργασίας πραγματοποίησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, με την Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι αναπληρωτές τομεάρχες, Χάρης Μαμουλάκης και Ιωάννης Σαρακιώτης, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός.

Τη συζήτηση απασχόλησαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της πανδημίας, αλλά και της αναστολής λειτουργίας στην οποία βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα τα καταστήματα κουρέων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως σημειώνεται στην εν λόγω ανακοίνωση, τα μέλη της ομοσπονδίας εξέφρασαν την ανησυχία τους, γιατί παρά την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων από τις επιχειρήσεις του κλάδου, η κυβέρνηση επιλέγει την αναστολή της λειτουργίας τους. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται, πραγματοποιείται εκτεταμένη παροχή υπηρεσιών του κλάδου κατ' οίκον, που εκτός από φοροδιαφυγή οδηγεί και σε υγειονομικό κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισήμαναν το αίτημα τους για μείωση του ΦΠΑ, αλλά και την επανένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενώ ειδική αναφορά έγινε για την ανάγκη θέσπισης ειδικού θεσμικού πλαισίου για την πώληση προϊόντων με την επισήμανση «μόνο για επαγγελματική χρήση», τα οποία πωλούνται ευρέως σήμερα στην αγορά, δημιουργώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς περιέχουν επικίνδυνες ουσίες. Τέλος, σημειώνεται ότι τα μέλη της ομοσπονδίας χαρακτήρισαν ελλιπή τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τον κλάδο, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν δικαιούνται ούτε ελάφρυνση ενοικίου ούτε να βάλουν τους εργαζόμενους τους σε καθεστώς αναστολής εργασίας, σε περίπτωση αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας λόγω κρούσματος covid.

«Απαιτείται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και την εξειδίκευση των μέτρων για τον κλάδο των κομμωτών» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο ακόμη και αυτά τα ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα στήριξης να μην ισχύουν στο σύνολό τους για τον κλάδο των κομμωτών». «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας κατέθεσε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», πρόσθεσε, ενώ για την αντιμετώπιση των φαινομένων παροχής υπηρεσιών κατ' οίκον ανέφερε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε κινηθεί με στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και την αντιμετώπιση της παραοικονομίας». Τέλος, δεσμεύτηκε για παρακολούθηση των θεμάτων που τέθηκαν από τα μέλη της ομοσπονδίας και την ανάδειξή τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν από την KOKKKE, η πρόεδρος, Μαρία Σωτηροπούλου, ο αντιπρόεδρος, Τριαντάφυλλος Χατζάκης, ο αναπληρωτής γραμματέας, Γιώργος Συργανίδης, ο ταμίας, Ιωάννης Διονυσόπουλος και το μέλος του Δ, Μιχάλης Μεζίνης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rC0Lkt
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη