Δημήτρης Κουφοντίνας: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για την μεταγωγή του


Το αίτημα απορρίφθηκε λόγω αναρμοδιότητας

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα για την έκδοση προσωρινής διαταγής σχετικά με την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Οι συνήγοροι του καταδικασμένου για δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, ζητούσαν με προσωρινή διαταγή να «παγώσει» η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε ωστόσο το αίτημα με το σκεπτικό, ότι δεν έχει σχετική αρμοδιότητα.


Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 2 Απριλίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ, ώστε να κριθεί η νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του, ενώ το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί και το αίτημα αναστολής που υπέβαλαν οι δικηγόροι του απεργού πείνας.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη