Εκρηκτική κατάσταση στη Λοκρίδα - Aσφυκτικά γεμάτο το Νοσοκομείο Λαμίας

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται η κλινική και η ΜΕΘ covid-19 του Νοσοκομείου Λαμίας, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίζονται την τελευταία εβδομάδα στη Φθιώτιδα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Λοκρίδας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην κλινική covid του Νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύονται 67 συνολικά ασθενείς, με δυνατότητα νοσηλείας 73 ατόμων, ενώ στη ΜΕΘ κατειλημμένες είναι οι 9 από τις 12 κλίνες, με τους αριθμούς των νοσηλευομένων να αλλάζει συνεχώς.

Η πλειοψηφία των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας προέρχονται από την περιοχή της Λοκρίδας και κυρίως από την Κοινότητα Μαλεσίνας, όπου στα τεστ που διενεργήθηκαν την Παρασκευή 5 Μάρτη καταγράφηκαν 46 ακόμη κρούσματα, καθώς και 10 νέα κρούσματα στο γειτονικό χωριό, Θεολόγος, ανεβάζοντας σε πάνω από 320 το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στο Δήμο Λοκρών τις τελευταίες 10 ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός της επιβολής αυστηρών περιοριστικών μέτρων , που για τη ΔΕ Μαλεσίνας περιλαμβάνει και την απαγόρευση μετακίνησης εργαζομένων εκτός της Δημοτικής Ενότητας. Ήδη δύο αδέλφια, ηλικιωμένοι, από τη Μαλεσίνα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ καθημερινό φαινόμενο είναι η διακομιδή ασθενών.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στη Λοκρίδα και η αυξητική τάση που παρουσιάζεται τόσο στις υπόλοιπες περιοχές της Φθιώτιδας αλλά και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες Στερεάς Ελλάδας, καθώς τις τελευταίες ημέρες εντοπίζονται κρούσματα σε Φωκίδα και Ευρυτανία, διαμορφώνουν μια εκρηκτική κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας. Μάλιστα γίνονται κινήσεις για την επέκταση της κλινικής covid και προσθήκη νέων κλινών.

Το 3ο κύμα της πανδημίας, που πλήττει ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, βρίσκει τις δομές Υγείας της περιοχής με μεγάλες ελλείψεις, τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε υποδομές, καθώς ένα χρόνο τώρα, ελάχιστα έχουν γίνει για την ενίσχυση τους. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στη Στερεά Ελλάδα μόνο τα νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας διαθέτουν ΜΕΘ, ενώ οι όποιες προσλήψεις έγιναν σε υγειονομικό προσωπικό, αφορούν κυρίως επικουρικούς και συμβασιούχους και είναι αναντίστοιχες των αναγκών.

Παράλληλα με πολλά προβλήματα προχώρα στη Στερεά Ελλάδα και το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς σε πολλά Κέντρα Υγείας, αναμεσά τους και αυτό της Αταλάντης στο Δήμο Λοκρών, δεν έχουν ξεκινήσει εμβολιασμοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται ταλαιπωρία σε ηλικιωμένους που θα πρέπει να μετακινηθούν δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εμβολιαστούν, καθώς και στο να μην έχουν εμβολιαστεί ακόμη αρκετοί ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή και την ανεξέλεγκτη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή της Λοκρίδας, σωματεία και φορείς της περιοχής, απαιτούν την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, μέτρα προστασίας και πρόληψης στους χώρους δουλειάς. Καταγγέλλουν παράλληλα την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και την τοπική διοίκηση για έλλειψη ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και προστασίας της υγείας του λαού και για μετακύλιση της ευθύνης στους πολίτες μέσα από τη λογική της «ατομικής ευθύνης», του «μένουμε σπίτι» και των περιοριστικών μέτρων χωρίς ταυτόχρονη λήψη υγειονομικών μέτρων.

Την ίδια στιγμή, την έντονη ανησυχία τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη εκφράζουν το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για τους κατοίκους της Μαλεσίνας αλλά και τα κρούσματα στην περιοχή, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην επάρκεια προσωπικού και δημιουργούν κίνδυνο για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Μάλιστα, μέσα από ανακοίνωση στους απαιτούν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους της περιοχής, ενώ παράλληλα εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο αξιοποίησης της κατάστασης αυτής για περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ.

Στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της Μαλεσίνας και συνολικότερα του Δήμου Λοκρών, στέκεται το ΚΚΕ. Κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής την Ανδριάνα Μπαφούτσου, γραμματέα της ΤΕ Φθιώτιδας, πραγματοποίησε περιοδεία σε χώρους δουλειάς, στο ΚΥ Αταλάντης, ενώ έγινε παρέμβαση και στο δήμαρχο Λοκρών για την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων προστασίας και πρόληψης. Αντίστοιχες παρεμβάσεις στην Περιφερειακή Αρχή Στερεάς Ελλάδας έγιναν και από τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

www.902.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη