Τουρκία: Νέες προκλήσεις από Ερντογάν, μίλησε για «στέρηση τουρκικών δικαιωμάτων» με φόντο... πολεμικά πλοία

Τουρκία: Νέες προκλήσεις από Ερντογάν, μίλησε για «στέρηση τουρκικών δικαιωμάτων» με φόντο... πολεμικά πλοία

Νέες προκλήσεις από Ερντογάν και Τουρκία. Τη νέα αντιπαράθεση πυροδότησαν οι δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο οποίος εννόησε ότι υπάρχει συμφωνία Άγκυρας – Καΐρου για το θέμα της ΑΟΖ, μία θέση που κατέρριψε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο αναφέρει ότι η «δήθεν πρόσκληση προς την Αίγυπτο για οριοθέτηση ΑΟΖ», σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ «δεν έχουν βρει ανταπόκριση».

Το ΥΠΕΞ υπενθυμίζει την αιχμηρή παρέμβαση του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών στην πρόσφατη συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του με τη Μέρκελ (τον κάλεσε σε διάλογο με την Ελλάδα, στη βάση του διεθνούς δικαίου) έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις.

Ο Ερντογάν μιλώντας από γιγαντοοθόνη, και με φόντο κανονιοβολισμούς από πολεμικά πλοία, στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα 2021», είπε σε υψηλόβαθμους αξιωματικών:

«Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο βίντεο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», υπήρχε ένα μήνυμα το οποίο ανέφερε: «Η Γαλάζια Πατρίδα για εμάς είναι το Αιγαίο, η Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα».

{https://twitter.com/RTErdogan/status/1368161162341330945?s=20}

Διαβάστε επίσης:

H Αθήνα αποδομεί ισχυρισμούς της Άγκυρας περί προσέγγισης με το Κάιρο - Τι δηλώνουν πηγές



via Ειδήσεις https://ift.tt/3v38omf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη