Γιατί ο Μέσι πρέπει να φύγει... ΤΩΡΑ!

Κανονικά έπρεπε να έχει φύγει από χθες. Από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι. Ούτε τον κολλητό του, τον Λουίς Σουάρες, δεν μπόρεσε να κρατήσει στη Βαρκελώνη. Και το καλοκαίρι μπορεί να τον δει να σηκώνει το πρωτάθλημα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Μέσι πρέπει να φύγει τώρα και θα δούμε το γιατί. Πρώτα όμως, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ την κορυφαία σελίδα για αποτελέσματα παμε στοιχημα live

Αν υπάρχει κάτι λοιπόν, που έχει σε έλλειψη ο Λιονέλ Μέσι, είναι η προσωπικότητα εκτός γηπέδου. Την ώρα που χρειάζεται να πατήσει πόδι και να θέσει τους απαράβατους όρους του, απλά οι άλλοι δεν τον ακούνε. Δεν τον παίρνουν καθόλου στα σοβαρά. Όπως έκανε, για παράδειγμα, ο Μπαρτομέου. Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ο οποίος βρήκε και τα ‘κανε.

Ο Μέσι, έστω στα 34, θα πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να φύγει από την ασφαλή στέγη της Μπαρτσελόνα. Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο ή δεν είναι; Το πιστεύει ο ίδιος ή τελικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που είναι σαφέστατα πιο τολμηρός, αξίζει τα πρωτεία;

Δεν το αξίζει

Στην Μπαρτσελόνα το μέλλον μοιάζει ζοφερό. Ο,τι έχει απομείνει από την αίγλη των τελευταίων 15 ετών, θα είναι σύντομα μακρινό παρελθόν και η αλήθεια είναι ότι ο Αργεντινός σταρ δεν αξίζει τέτοιο φινάλε. Εκτός αν μπορεί να το αντέξει. Φέτος, θα μείνει όπως όλα δείχνουν χωρίς πρωτάθλημα και χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ. Ενα κύπελλο απέμεινε για να μην βρεθεί το καλοκαίρι με άδεια χέρια. Και το παράπονό του είναι ότι από το 2015 και μετά έχει ξεχάσει τι σημαίνει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Βαρέθηκε να βλέπει τον Ρονάλντο να το σηκώνει συνεχόμενες φορές και τους οπαδούς της Ρεάλ να πανηγυρίζουν. Δεν μπορεί να πιστέψει πώς έφυγε με την τεσσάρα στην πλάτη από το «Άνφιλντ», δεν μπορεί να συμβιβαστεί με εκείνο τον αποκλεισμό από την κεφαλιά του Μανωλά στη Ρώμη, δεν μπορεί να ξεχάσει την οκτάρα από την Μπάγερν και φυσικά έχει ακόμη πιο φρέσκο στη μνήμη του το 4-1 με την Παρί μέσα στο «Κάμπ Νόου». Εφιάλτης του έγινε και ο Εμπαπέ, πότε με την εθνική και πότε με τους Παριζιάνους. Γενικότερα, έχει ζήσει καταστάσεις που δεν του αρμόζουν και έχει πιει το πικρό ποτήρι ολόκληρο σε αρκετές σεζόν.

Το ερώτημα βέβαια για τον ίδιο τον Μέσι είναι το «πού θα πάει για να νιώσει όμορφα» και πιθανότατα να τελειώσει την καριέρα του. Ο ίδιος ονειρευόταν προφανώς ότι το κοινό της Βαρκελώνης θα τον αποθέωνε λίγο πριν κρεμάσει τα παπούτσια του. Ομως η ζωή τα φέρνει τελείως διαφορετικά. Ισως να το κάνει σε άλλο γήπεδο, γι’ αυτό και η απόφαση που θα πάρει το καλοκαίρι θα είναι καθοριστική.

Ο Γκουαρντιόλα τον περιμένει

Το σίγουρο είναι ότι ο Μέσι έχει βαρεθεί τη ζωή του. Και δεν έχει συνηθίσει σε μια τέτοια κατάσταση. Αν υποθέσουμε ότι έχει μίνιμουμ άλλα τρία χρόνια μπροστά του, είναι κρίμα να μην τα χαρεί έτσι όπως ο ίδιος θα ήθελε. Να ξαναβρεί κίνητρο, να ξαναγαπήσει την καθημερινότητά του και να διεκδικήσει τους τελευταίους τίτλους που του αναλογούν. Παραμένει, διάολε, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και αξίζει τα τελευταία χρόνια του εντός γηπέδου να είναι, αν μη τι άλλο, αξιοπρεπή.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα άλλωστε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. Αν δεν καταφέρει και φέτος με τη Μάντσεστερ Σίτι να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ (την Πρέμιερ Λιγκ την έχει ήδη στην τσέπη), θα πει με μεγάλη χαρά το «ναι» στην έλευση του Μέσι στο Μάντσεστερ για την επόμενη σεζόν. Και με ακόμη μεγαλύτερη θα το πουν οι Άραβες που διοικούν τους «πολίτες».

Σύμφωνοι: Δεν είναι η ομάδα που έχει τη μεγάλη ιστορία και τα πολλά τρόπαια στο μουσείο της. Είναι όμως αυτή που διαθέτει τον καλύτερο προπονητή του κόσμου, ο οποίος τυγχάνει να είναι ένας από τους καλύτερους συνεργάτες που είχε ο Αργεντινός σταρ μέχρι τώρα. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι απλό: Καλύτερα στη Σίτι (ή οπουδήποτε αλλού) παρά σε αυτή την Μπαρτσελόνα.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη