Κορονοϊός: Η εκτόξευση της θετικότητας μέσα στον Μάρτιο σε διψήφιο ποσοστό

Κορονοϊός: Η εκτόξευση της θετικότητας μέσα στον Μάρτιο σε διψήφιο ποσοστό

Από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου η θετικότητα των κρουσμάτων κορονοϊού εκτοξεύτηκε ξεπερνώντας το 10%.

Το τρέχον lockdown ξεκίνησε στις 30 Ιανουαρίου του 2021 αλλά αντί να βελτιώνεται η επιδημιολογική κατάσταση, γίνεται όλο και χειρότερη.

Με την πληρότητα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής να φτάνει το 100%, η κυβέρνηση προσπαθεί με συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Ωστόσο, αν κρίνουμε από την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων, η πίεση στο Σύστημα Υγείας θα συνεχίζει να αυξάνεται για αρκετές μέρες ακόμα.

Ενδεικτική της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας είναι η καμπύλη με την διακύμανση του ποσοστού θετικότητας κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στον Μάρτιο. Ειδικότερα, τις πρώτες 13 μέρες του Μαρτίου, η θετικότητα βρισκόταν κατά μέσο όρο στο 5%.

Ωστόσο, τις επόμενες 3 ημέρες αυξήθηκε κατακόρυφα, φτάνοντας χθες (16/3) στο 12,3%. Πρόκειται για διψήφιο ποσοστό και αποτελεί ρεκόρ θετικότητας μέσα στο 2021. Ας σημειωθεί ότι ρεκόρ κρουσμάτων για το 2021 πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου με 3.221 θετικά περιστατικά.

Το γράφημα της εκτόξευσης



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3rVVcNL
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη