Προληπτικό Covid test σε εργαζόμενους κρίσιμων τομέων που θα επαναλειτουργήσουν

Προληπτικό Covid test σε εργαζόμενους κρίσιμων τομέων που θα επαναλειτουργήσουν

Υποχρεωτικό προληπτικό έλεγχο για COVID σε εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς, που πρόκειται να επαναλειτουργήσουν, όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση και η εκπαίδευση, προβλέπει διάταξη που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου με άλλη διάταξη εισάγεται πρόβλεψη για το δώρο Πάσχα των εργαζομένων που είναι σε αναστολή.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου, «σε περίπτωση εργαζομένων που κατά το προηγούμενο διάστημα ήταν σε αναστολή, και έτερο χρονικό διάστημα εργάζονταν κανονικά, για το μεν χρονικό διάστημα της αναστολής θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων, ενώ για το χρονικό διάστημα που εργάζονταν, θα καταβληθεί κανονικά το ποσοστό που αναλογεί στο δώρο, από τον εργοδότη τους».

Η κ. Μιχαηλίδου, αναφερόμενη στις διατάξεις του νομοσχεδίου με τις οποίες παρατείνονται οι τρέχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσα σε όλους τους προνοιακούς φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπογράμμισε ότι έτσι θα διατηρηθεί αμείωτη η θωράκιση των δομών.

«Το δημόσιο έχει ενισχυθεί όσο ποτέ στον έναν χρόνο της πανδημίας», είπε η υφυπουργός και τόνισε ότι «ποτέ, τα προηγούμενα χρόνια, οι δημόσιοι προνοιακοί φορείς δεν είχαν τόσους εργαζομένους».via Ειδήσεις https://ift.tt/3rEBJ3e
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.