Nordic Monitor: Τουρκικό σχέδιο κατάληψης 131 νησίδων στο Αιγαίο

Eurokinissi

Αποκαλυπτικά έγγραφα και πληροφορίες - Απόρρητη παρουσίαση που αποτελείται από διαφάνειες και περιλαμβάνει χάρτες με τις αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο

Σε μία σημαντική αποκάλυψη, προχώρησε το ανεξάρτητο δίκτυο Nordic Monitor, του αυτοεξόριστου στη Σουηδία Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που αποτελεί «κόκκινο» πανί για την κυβέρνηση Ερντογάν. Το δίκτυο Nordic Research and Monitoring λειτουργεί με την ίδια λογική του WikiLeaks, δημοσιοποιώντας έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, που αφορούν κυρίως τη σημερινή Τουρκία.

Με τίτλο «Η Τουρκία σχεδιάζει να εισβάλει σε 131 νησιά του Αιγαίου νησίδες και σχηματισμούς που θεωρούνται αμφισβητούμενα», το Nordic Monitor, αποκαλύπτει τουρκικό εμπιστευτικό έγγραφο, σύμφωνα με τα οποία οι τουρκικές Ε.Δ. έχουν προχωρήσει σε σχέδιο για την κατάληψη ελληνικών νησιών και νησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος, που Άγκυρα επιχειρεί μεθοδικά να «γκριζάρει» τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες που «γκριζάρουν» οι Τούρκοι είναι τα εξής:

Ζουράφα και άλλες δύο κοντινές νησίδες πλησίον της Σαμοθράκης,
13 νησίδες και βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Οινουσσών,
21 βραχονησίδες κοντά στη Θύμαινα,
18 στους Αρκιούς,
15 γύρω από την Ψέριμο,
12 στην Καλόλιμνο,
δύο στο Φαρμακονήσι,
10 κοντά στο Γυαλί που βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και τη Νίσυρο,
11 στη Λέβιθα,
δύο στην Στρογγύλη και
24 βραχονησίδες και νησίδες γύρω από την Κρήτη.

nhsiagkriza

Η μελέτη βασίστηκε σε διδάγματα που αντλήθηκαν από την κρίση στα Ίμια η οποία έφερε την Τουρκία και την Ελλάδα στο χείλος του πολέμου του 1996.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/38VSrVt
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη