Κορονοϊός: Νέα συμφωνία Κομισιόν με Pfizer-BioNTech για επιπλέον 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων

Κορονοϊός: Νέα συμφωνία Κομισιόν με Pfizer-BioNTech για επιπλέον 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων

Το τρέχοντα μήνα θα παραδοθούν στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης άλλα 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των BioNTech-Pfizer, στο πλαίσιο νέας συμφωνίας των εταιρειών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε συμφωνία με τις BioNTech-Pfizer για την προμήθεια τεσσάρων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 για τα κράτη μέλη κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες, με σκοπό την αντιμετώπιση σημείων με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού και τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας στα σύνορα.

«Απαιτείται γρήγορη και αποφασιστική δράση για να αντιμετωπιστούν οι επιθετικές παραλλαγές του ιού και να βελτιωθεί η κατάσταση στα σημεία με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα συμφωνία με τις BioNTech-Pfizer, χάρη στην οποία θα διατεθούν στα κράτη μέλη συνολικά τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων πριν από το τέλος του Μαρτίου, οι οποίες θα παρασχεθούν επιπλέον των δόσεων που έχουν προγραμματιστεί για παράδοση», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε πως «αυτό θα βοηθήσει τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να διατηρήσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση νέων παραλλαγών.

Μέσω της στοχευμένης χρήσης τους εκεί όπου είναι περισσότερο αναγκαίες, ιδίως στις παραμεθόριες περιοχές, οι δόσεις αυτές θα συμβάλουν επίσης στη διασφάλιση ή την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών και προσώπων, κάτι που είναι καίριας σημασίας για τη λειτουργία των συστημάτων υγείας και της ενιαίας αγοράς».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, η Επιτροπή παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στα κράτη μέλη.

Παρά την τρέχουσα μείωση του αριθμού των θανάτων σε ολόκληρη την ΕΕ, λόγω του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και των πλέον ευάλωτων ατόμων, η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της για την εμφάνιση μιας σειράς σημείων με ιδιαίτερο υψηλό αριθμό κρουσμάτων της νόσου COVID-19 σε ολόκληρη την ΕΕ.

Αυτό οφείλεται ιδίως στην εξάπλωση νέων παραλλαγών, οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές.via Ειδήσεις https://ift.tt/2PRqMyg
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.