Πώς θα κάνετε το rapid test, τι αποτελεσματικότητα έχει (vid)

Πώς θα κάνετε το rapid test, τι αποτελεσματικότητα έχει (vid)

Μαζικά δωρεάν rapid test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας, άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Ο Άκης Σκέρτσος παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για αύξηση των τεστ με στόχο από 300.000 τεστ την εβδομάδα σε -δυνητικά- 10.000.000 τεστ την εβδομάδα καθιστώντας την Ελλάδα, την πρώτη χώρα που εφαρμόζει ένα τέτοιο μέτρο.

Όπως είπε ο κάθε πολίτης θα μπορεί να πάρει ένα δωρεάν τεστ κορονοϊού την εβδομάδα, με τον ΑΜΚΑ του και στο φαρμακείο της γειτονιάς του ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα χρειάζεται συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται ένα τεστ δωρεάν με την επίδειξη του ΑΜΚΑ κάθε εβδομάδα, δηλαδή τέσσερα το μήνα, από το τέλος Μαρτίου.

Πώς γίνονται τα rapid tests

Η συσκευασία περιλαμβάνει τον ειδικό ανιχνευτή του κορονοϊού, όπου θα μπορεί κάποιος εύκολα να τοποθετεί το δείγμα εκεί προκειμένου αυτό να δείξει το τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με οδηγίες του γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, οι λωρίδες που υπάρχουν στο κουτί των self test περιλαμβάνουν αντισώματα αντιγόνου που ενεργοποιούν κάποιο συγκεκριμένο ένζυμο.

Στην περίπτωση που το τεστ κορονοϊού βγει θετικό, τότε θα παράξει μια εμφανή χρωστική.

Η ακρίβεια διάγνωσης του τεστ αγγίζει το 70%-80%. 

Για να γίνει το τεστ, εισάγουμε μια μπατονέτα ως 3 με 4 εκατοστά στη ρινική κοιλότητα και την περιστρέφουμε πέντε φορές πριν την αφαιρέσουμε. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε το δείγμα με το υγρό που παρέχεται στο kit και περιμένουμε το αποτέλεσμα.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/391dYvR
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη