Ντοκιμαντέρ για την Μάχη των Θερμοπυλών (video)

Η μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία. Κυρίως όμως από ηθική άποψη είναι λαμπρό παράδειγμα αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και υπακοής στην πατρίδα. Η μάχη έδειξε τα πλεονεκτήματα της στρατιωτικής εκπαίδευσης των Σπαρτιατών, του καλύτερου εξοπλισμού και της έξυπνης χρήσης της διαμόρφωσης του εδάφους. Το βίντεο περιλαμβάνει Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους.

►Πηγές (Bibliography) ✔Ιστορία του ελληνικού έθνους τόμος 3Α-3Β Κλασσικός ελληνισμός, Αθήνα: Εκδοτική Αθηνών 1970-2000. ✔Αισχύλος, Πέρσαι, Αθήνα: Κάκτος 1991. ✔Πλούταρχος, Αποφθέγματα Λακωνικά. ✔Ιστορίαι Ηροδότου, Βιβλίο Ζ', Πολύμνια. ✔Δεσποτόπουλος, Αλέξανδρος (1971). "Η Μάχη των Θερμοπυλών" στο Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμος Β', Εκδοτική Αθηνών Α.Ε. ►Υποστηρίξτε το κανάλι:https://ko-fi.com/alphaomegagreece ►Κανάλι μαθημάτων Ελληνικής Γλώσσας: https://www.youtube.com/channel/UC3tZ... ►Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/AlphaOmegaGr... ------------------------------------------ Music provided by Royalty Free Music: https://www.youtube.com/royaltyfreezone Licensed under Creative Commons Attribution 3.0 https://creativecommons.org/licenses/...

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη