«Ζεστό χρήμα» με επιχορήγηση 10.000 ευρώ ανά επιχείρηση εστίασης

eurokinissi

Το αυστηρό lockdown έχει περάσει στο παρελθόν και με τη χώρα να βρίσκεται σε σταθερή «τροχιά» ανοίγματος, η κυβέρνηση σκοπεύει να στηρίξει τις επιχειρήσεις εστίασης (μέσω ΕΣΠΑ) που έχουν υποστεί τις περισσότερες ζημιές από το παρατεταμένο «λουκέτο».

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, ύψους 10.000 ευρώ, ώστε να μπορέσουν να «σταθούν» και να είναι έτοιμες να επαναλειτουργήσουν με το άνοιγμα.

Παράλληλα, θεωρείται αρκετά πιθανό να αυξηθεί το ποσό αυτό, εάν απαιτείται για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις που υπολογίζονται ότι θα δοθεί η ενίσχυση των 10.000 ευρώ υπολογίζονται σε 34.000.

Έρχεται νέο ΕΣΠΑ για τα καταστήματα εστίασης

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης με στόχο την στήριξη του κλάδου προανήγγειλε προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Έχουμε προ πολλού εξαγγείλει και δουλεύουμε πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα πάρα πολύ για τη δημιουργία ενός προγράμματος ΕΣΠΑ ειδικά εστιασμένου στην εστίαση με σκοπό να τους διευκολύνουμε κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους όταν η πανδημία το επιτρέψει. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι στη διαδικασία της έγκρισης, μπορώ να σας πω ότι ναι, θα πάρουν χρήματα».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη λύση «ώστε οι άνθρωποι αυτοί -συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία που έχουν- θα πρέπει να βοηθηθούν για να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις τους».

«Η εστίαση έχει δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα γιατί έμεινε κλειστή πρακτικά από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα. Εκτός του delivery όλα τα άλλα είναι κλειστά.

Η εστίαση αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Αποτελεί, λοιπόν, για την Κυβέρνηση πολύ μεγάλο στοίχημα οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν μετά την πανδημία και μετά από όλη αυτή τη ζημιά».



via Ειδήσεις https://ift.tt/39yajWG
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη