Εστίαση στο... αθόρυβο από τη Δευτέρα, ο κωδικός στο 13033 για φαγητό και καφέ

intime

Ανοίγει η εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, με τη μετάβαση να γίνεται με τη χρήση του κωδικού 6 στο 13033. Χωρίς.... μουσική καφετέριες και εστιατόρια.

«Η εστίαση και τα καφέ θα λειτουργούν μόνο σε υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους. Όλοι θα πρέπει να είναι στα σπίτια τους στις 23:00, οπότε τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 22:45», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό τη Μεγάλη Τετάρτη (28/04), συνεχίζεται η αποστολή των SMS στο 13033 και με το άνοιγμα της εστίασης (κωδικός 6), αλλά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε γνωστό ότι θα λειτουργούν χωρίς μουσική τα εστιατόρια και τα καφέ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου.

Όπως διευκρίνισε, η εστίαση και τα καφέ θα λειτουργούν μόνο σε υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους. Εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα καταστήματα αυτά θα κλείνουν στις 22:45, δηλαδή 15 λεπτά πριν την έναρξη του απαγορευτικού στις 23:00. «Όλοι θα πρέπει, πάντως, να είναι στα σπίτια τους στις 23:00».

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η κυβέρνηση, μετά και από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αποφάσισε να μην καταργηθούν τα SMS στο 13033 και έτσι οι πολίτες από τη Δευτέρα του Πάσχα, που ανοίγει η εστίαση, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Τα SMS στο 13033 θα συνεχίσουν να τα στέλνουν οι πολίτες μέχρι τις 15 Μαΐου και θα καταργηθούν με το άνοιγμα του τουρισμού και το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού.

Παπαευαγγέλου για εστίαση: Υποχρεωτική η μάσκα σε καφετέριες και εστιατόρια

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου στάθηκε σε μεγάλο βαθμό στη σημασία τόσο της χρήσης self test πριν από το πασχαλινό τραπέζι όσο και σε αυτή της χρήσης μάσκας στα εστιατόρια και τις καφετέριες.

Συγκεκριμένα, η Βάνα Παπαευαγγέλου στάθηκε στο πολυαναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης, τονίζοντας πως θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, μεταξύ των οποίων πιο σημαντική είναι η χρήση μάσκας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες.

Ο κωδικός στο sms 13033 για εστιατόρια και καφέ, τι ώρα θα κλείνουν

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς η εστίαση και τα καφέ θα λειτουργούν μόνο σε υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους. 

Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45, ενώ για να μετακινηθούν στις καφετέριες και τα εστιατόρια οι πολίτες θα στέλνουν στο sms 1303 τον κωδικό 6.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 23:00», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.



via Ολες οι ειδήσεις | D NEWS https://ift.tt/32XLoYT
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη