ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε 13χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης

TWITTER

Νεκρός από σφαίρα αστυνομικού έπεσε ένας 13χρονος στο Σικάγο. Το συμβάν επανέφερε στο επίκεντρο της προσοχής τις εκκλήσεις να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις.

Σφαίρα στο στήθος δέχθηκε ο 13χρονος Άνταμ Τολέντο από όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Σικάγο και έπεσε νεκρός. Το όνομα του αστυνομικού, καθώς και το βίντεο του περιστατικού δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Όλα έγιναν στις 29 Μαρτίου στο Σικάγο, στις 02:30 τα ξημερώματα στο Λιτλ Βίλατζ, συνοικία στο Γουέστ Σάιντ, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση του Σικάγο (CPD).

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο 13χρονος ήταν οπλισμένος με πιστόλι και πως οι αστυνομικοί άρχισαν να καταδιώκουν τον έφηβο και έναν νεαρό άνδρα διότι είχαν ειδοποιηθεί πως στην περιοχή ακούστηκαν πυρά.

Βίντεο εκείνου του συμβάντος ώθησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να διενεργήσει έρευνα, που κατέληξε στα συμπεράσματα πως η αστυνομία στο Σικάγο παραβίαζε συστηματικά τα αστικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών, χρησιμοποιούσε δυσανάλογη βία και έκανε ρατσιστικές διακρίσεις.

{https://twitter.com/dudgedudy/status/1379215102197501966?s=20}

Η δήμαρχος ζήτησε από την αστυνομία ν' αλλάξει τους κανόνες εμπλοκής

Η δήμαρχος, Λόρι Λάιτφουτ, απαίτησε τη Δευτέρα (5/4) η αστυνομία στο Σικάγο να αλλάξει τους κανόνες εμπλοκής στη διάρκεια καταδιώξεων υπόπτων πεζή από τα μέλη της, μετά τον θάνατο 13χρονου από πυρά αστυνομικού σε τέτοια καταδίωξη πριν από μία εβδομάδα.

«Τραγωδίες όπως αυτή υπογραμμίζουν πόσο επείγον είναι να αναμορφωθεί η πολιτική του CPD για τις καταδιώξεις από μέλη του πεζή – όχι αύριο, τώρα», τόνισε η κυρία Λάιτφουτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Καθώς στις ΗΠΑ τίθεται πλέον πιεστικά το ζήτημα της αστυνομικής βίας, το συμβάν επανέφερε στο επίκεντρο της προσοχής τις εκκλήσεις να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στον τρόπο που δρουν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης στο τρίτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.

Η αστυνομία στο Σικάγο μπήκε στο μικροσκόπιο από το 2014, όταν λευκός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε μαύρο έφηβο. Καταδικάστηκε αργότερα για ανθρωποκτονία.

{https://twitter.com/dudgedudy/status/1379216791096922117?s=20}

Βίντεο εκείνου του συμβάντος ώθησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να διενεργήσει έρευνα, που κατέληξε στα συμπεράσματα πως η αστυνομία στο Σικάγο παραβίαζε συστηματικά τα αστικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών, χρησιμοποιούσε δυσανάλογη βία και έκανε ρατσιστικές διακρίσεις.

Η Λόρι Λάιτφουτ δεσμεύτηκε εξάλλου να διαπιστώσει πώς ακριβώς ο έφηβος βρέθηκε να οπλοφορεί. Τόνισε πως έδωσε εντολή στην αστυνομία να χρησιμοποιήσει DNA, δακτυλικά αποτυπώματα και άλλες τεχνικές για να εξακριβωθεί ποιος του έδωσε το πιστόλι.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rTHNFt
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη