Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 για Καταραχιά - «Τα νοσοκομεία έχουν αυτοδιοίκητο» η απάντηση Κοντοζαμάνη

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 για Καταραχιά - «Τα νοσοκομεία έχουν αυτοδιοίκητο» η απάντηση Κοντοζαμάνη

Έντονες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 προκάλεσε στη Βουλή η υπόθεση του συνδικαλιστή γιατρού Κώστα Καταραχιά.

Αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή του, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε εκδικητική τη μη ανανέωση της σύμβασης του επικουρικού γιατρού, λέγοντας ότι «είναι η πρώτη απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου από τη μεταπολίτευση και μετά». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί έναν ολισθηρό δρόμο πολιτικών διώξεων.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επισήμανε ότι τα νοσοκομεία έχουν αυτοδιοίκητο και είναι αυτά που αποφασίζουν για την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών.

Υπενθύμισε δε, ότι ο κ.Καταραχιάς έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και κάλεσε τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ να μη μεγαλοποιεί τα πράγματα προς δημιουργία εντυπώσεων.

«Ο κ. Καταραχιάς είναι ο μοναδικός συνδικαλιστής στην Ελλάδα;», αναρωτήθηκε, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να μη γενικεύει και να αφήσει τη Δικαιοσύνη να ασκήσει τη λειτουργία της.

Οι τόνοι ανέβηκαν περαιτέρω όταν ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι «επιδεικνύει ζωώδη ένστικτα για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της Υγείας».

Παρά τις συστάσεις του προεδρεύοντος Δημήτρη Βίτσα να ανακαλέσει την επίμαχη φράση,ο κ.Αρσένης επέμεινε να παραμείνει στα πρακτικά. «Δεν θα σας ακολουθήσουμε στους χαρακτηρισμούς σας», απάντησε ο κ.Κοντοζαμάνης, λέγοντας ότι «οι περισσότερες ερωτήσεις του βουλευτή του ΜέΡΑ25 βρίθουν ανακριβειών».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3upyRJC
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη