Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο το Σαββατοκύριακο με κωδικό 6

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο το Σαββατοκύριακο με κωδικό 6

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για τη σταδιακή άρση των μέτρων και τις ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις από το προσεχές Σαββατοκύριακο, πολλοί αναρωτιούνται πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο και τα ταξί για το κωδικό 6 στο 13033.

Η κυβέρνηση χθες ανακοίνωσε τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων με το άνοιγμα των καταστημάτων από τη προσεχή Δευτέρα, την ελεύθερη διαδημοτική μετακίνηση από το Σάββατο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα πιλοτικά. Η μετακίνηση με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033 αφορά τρία άτομα ή μία οικογένεια.

Πόσοι επιβάτες μπορούν να είναι στο ίδιο ΙΧ

Σύμφωνα με όσα ισχύουν και αναφέρονται στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr για τις μετακινήσεις με οχήματα και τους επιβάτες που μπορούν να είναι σε αυτά, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επιτρέπεται: Οχήματα στα οποία επιβαίνουν, πλην του οδηγού, ανήλικα τέκνα, υπό την προϋπόθεση ότι η κατ' οίκον παραμονή τους υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Όσοι μετακινούνται κατ' εφαρμογή της εφάπαξ μετακίνησης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.
Το όριο των δύο (2) επιβατών ανά όχημα ισχύει και στην περίπτωση μετάβασης σε τελετή, με την εξαίρεση συνύπαρξης συγγενών πρώτου βαθμού, έως τρεις (3) επιβάτες.

Δημόσιας χρήσης οχήματα που μεταφέρουν πρόσωπο, το οποίο χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχετικό έγγραφο που βεβαιώνει την κατάσταση του ασθενούς.

Η λειτουργία επιβατηγών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, από το οποίο προκύπτει η διαδρομή του οχήματος και υπό την προϋπόθεση της κάλυψης κατ' ανώτατο όριο του πενήντα τοις εκατό (50%) των διαθέσιμων θέσεων επιβατών.

TROXAIA 2

Τι ισχύει για τους επιβάτες στα ταξί

Στα ταξί επιτρέπονται δύο επιβάτες, πλέον του οδηγού. Η υπέρβαση του ορίου επιβατών επιτρέπεται για περιπτώσεις μεταφοράς ανήλικων παιδιών ή ατόμων που χρειάζονται βοήθεια και δεύτερου ατόμου για τη μετακίνησή τους.

Χρήση μάσκας από τους επιβάτες στα αυτοκίνητα

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε ΙΧ και ταξί και και το πρόστιμο είναι 300 ευρώ για όποιον δεν τη φορά.

Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτης/πελάτες.

Ποιοι είναι οι συγγενείς α' και β' βαθμού

Α' βαθμού:
(κατιόντες – ανιόντες) γονείς, παιδιά
(εξ αγχιστείας) ο σύζυγος, η σύζυγος, πεθερός, πεθερά

Β' βαθμού:
(κατιόντες – ανιόντες) παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια
(εξ αγχιστείας) γαμπρός, νύφη, κουνιάδος, κουνιάδα (γυναικάδελφοι)
(εκ πλαγίου) αδέλφια



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rIw0cR
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη