Αριθμός εμβολιασμών ρεκόρ σήμερα: Θα αγγίξουν τους 60.000

Eurokinissi

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμών θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.

Εξήντα χιλιάδες εμβολιασμοί θα διενεργηθούν για πρώτη φορά σήμερα στη χώρα μας, δήλωσε γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μέσα στην εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμών θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, ενώ στις αρχές Μαΐου θα έχουμε πετύχει ένα σημαντικό τείχος ανοσίας.

Στις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών - Σημαντικό το τείχος ανοσίας

Την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 690.000 πολιτών από 65 μέχρι 69 ετών, εκ των οποίων οι 113.000 διαθέτουν άυλη συνταγογράφηση κι έχουν ήδη αρχίζει να λαμβάνουν τα μηνύματα για ραντεβού, ενώ 90.000 από αυτούς έχουν ήδη επιβεβαιώσει. Η συμμΕτοχή που έχει καταγραφεί είναι ήδη μεγάλη γεγονός που χαροποιεί τους ειδικούς που θεωρούν πως πάμε για χτίσιμο ανοσίας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρρακάκης τόνισε την Παρασκευή σε συνέντευξή του

"Προσπαθούμε με το που φτάνουν τα εμβόλια να γίνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτήν την στιγμή έχουμε 1.739.000 εμβολιασμούς πρώτης και δεύτερης δόσης. Συγκεκριμένα, 1.114.370 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου, ενώ 624.681 έχουν κάνει και τις δυο δόσεις".

Ο υπουργός επεσήμανε ότι στις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών κι όλοι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η σειρά των εμβολιασμών

Υπενθυμίζεται ότι η σειρά προτεραιοποίησης των ομάδων του πληθυσμού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 διαμορφώνεται σε εννέα επιμέρους κατηγορίες:

1α. Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών

β. Ασθενείς και προσωπικό σε θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας

γ. Εκπαιδευτικοί, προσωπικό και μαθητές (ηλικίας 16 ετών και άνω) ειδικών σχολείων και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία

δ. Άτομα, που έρχονται σε επαφή με ζώα, που μπορεί να φέρουν μεταλλαγμένα στελέχη του ιού SARS-CoV-2

ε. Άτομα σημαντικά για τη διασφάλιση της λειτουργίας και της συνέχειας του κράτους

2.Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω

3.Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω

4.Άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω

5 α. Άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου(ανεξαρτήτως ηλικίας)

β. Άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω

6. Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω

7 α. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

β. Άτομα ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου

8 α. Εκπαιδευτικοί ηλικίας έως 59 ετών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

β. Προσωπικό υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας

γ. Άτομα ηλικίας 18-59 ετών που διαμένουν σε δομές ομαδικής διαβίωσης με μεγάλο συγχρωτισμό

9. Άτομα 18-59 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα (προτεραιότητα βάσει ηλικίας: 55-59 ετών, κατόπιν 50- 54 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.)



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cNDruX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη