6 Απριλίου - Παγκόσμια ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace)γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου και καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου 2013, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ .

Η συμφιλίωση στον κόσμο, η καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη είναι ο κύριος πυλώνας των ιδεών .


Κάθε χρόνο τιμάται με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες , εκδηλώσεις , αγώνες και εκπαιδευτικές δράσεις από αθλητές ,μαθητές , εκπαιδευτικούς και διάφορους οργανισμούς και φορείς .

Η 6η Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη - αντί της 23ης Ιουνίου που είχε αρχικά προταθεί - καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896.


Του Κωνσταντίνου Αναγνωστοπούλου 



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη