Facebook: Στα χέρια χάκερς τα στοιχεία 617.000 Ελλήνων, πώς θα δείτε αν είστε μεταξύ αυτών

Facebook: Στα χέρια χάκερς τα στοιχεία 617.000 Ελλήνων, πώς θα δείτε αν είστε μεταξύ αυτών

Πρόσφατα έχει γνωστή μία μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του facebook σε διαδικτυακό forum για χάκερς.

Συνολικά η διαρροή αφορούσε στα στοιχεία περισσότερων του μισού δισεκατομμυρίου χρηστών (533.000.000), εκ των οποίων οι 617.722 από την Ελλάδα.

Όπως τονίζει το CNN, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν διευκολύνει ιδιαίτερα τους χρήστες να εντοπίσουν αν ήταν μέσα σε εκείνους τα στοιχεία των οποίων έγιναν δημοσίως προσβάσιμα.

Αντίθετα, μία άλλη ιστοσελίδα, το haveibeenpwned.com, δίνει την δυνατότητα με την εισαγωγή του email, να γνωρίζει ο χρήστης αν έχει πέσει θύμα κλοπής των δεδομένων του, είτε σε αυτήν την περίπτωση είτε σε προγενέστερο χρόνο.

Αυτό που καθιστά λίγο περίεργο το ζήτημα του εντοπισμού στην περίπτωση της πρόσφατης διαρροής, είναι το γεγονός ότι αν και μισό δισεκατομμύριο χρήστες έχουν επηρεαστεί, εκείνοι των οποίων το email περιλαμβάνεται στα δεδομένα αυτά υπολογίζονται σε περίπου 2,5 εκατομμύρια.

Έτσι, αν και είναι αρκετά πιθανό να έχετε πέσει θύμα της διαρροής, οι πιθανότητες να εντοπίσετε τον λογαριασμό σας μέσα σε αυτούς είναι ελάχιστες.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3urvGB3
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη