Λαμία: Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 4 κλοπές από καταστήματα

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (4) κλοπές από καταστήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν πρόσφατα σε περιοχές της Λαμίας 

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν (4) ανήλικοι ημεδαποί, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών

Συνελήφθησαν (2) από τα μέλη της ομάδας, ενώ αναζητούνται (2) ακόμη συνεργοί τους

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά τέσσερις (4) κλοπές από καταστήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν πρόσφατα σε περιοχές της Λαμίας.

Για τις ανωτέρω υποθέσεις, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις (4) ανήλικοι ημεδαποί, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες (17-07-2023) το απόγευμα, δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί τους.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, όπως προέκυψε από της έρευνα, το χρονικό διάστημα από 05 έως 08-07-2023, δρώντας πάντα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη δύο κλοπών από εμπορικά καταστήματα και δύο κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, σε τρεις περιπτώσεις, παραβίασαν κεντρικές ή βοηθητικές θύρες των καταστημάτων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε αυτά, ενώ σε μία περίπτωση εκμεταλλεύτηκαν εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιούνταν στο κατάστημα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη συναφών αδικημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας. 

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη