Συγκλονίζουν οι ήρωες νοσηλευτές - Ο απίστευτος τρόπος που σκαρφίστηκαν για να κρατούν συντροφιά στους διασωληνωμένους (Βίντεο - εικόνες)

Συγκλονίζουν οι ήρωες νοσηλευτές - Ο απίστευτος τρόπος που σκαρφίστηκαν για να κρατούν συντροφιά στους διασωληνωμένους (Βίντεο - εικόνες)

Με έναν ιδιαίτερα ευρηματικό και συνάμα συγκινητικό τρόπο, αποφάσισε μία νοσοκόμα στη Βραζιλία να κρατήσει συντροφιά σε μία διασωληνωμένη ασθενή με COVID-19 σε ΜΕΘ. Γέμισε δύο γάντια με ζεστό νερό και τα χρησιμοποίησε για να «στηρίξει» το χέρι της γυναίκας, η οποία νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Επείγουσας Φροντίδας σε νοσοκομείο της Vila Prado (UPA) κοντά στο Σάο Πάολο, στη Βραζιλία.

«Όλα για χάρη της αγάπης, της άνεσης και της φροντίδας για τον ασθενή, δεν αρκεί να είσαι επαγγελματίας, πρέπει να είσαι άνθρωπος με ενσυναίσθηση, αφήνοντας την καρδιά να μιλάει», δήλωσε η νοσηλεύτρια Σεμέι Αραούχο Κούνα στη δημοσίευση της στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ιδέα για το γάντι ανακούφισης του ασθενή ήρθε αφού η Semei και οι συνάδελφοί της Mariah Santos και Vanessa Formenton είδαν μία αντίστοιχη περίπτωση σε μια εφαρμογή νοσηλευτικής. Η τεχνική έγινε γνωστή ως «μικρό χέρι».

Στην περίπτωση του διασωληνωμένου ασθενούς, τα γάντια γεμίστηκαν με ζεστό νερό από το ντους και τοποθετήθηκαν για να ζεσταθούν τα άκρα του ασθενούς, τα οποία γίνονται κρύα κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης, λόγω της δυσκολίας κυκλοφορίας.

Το να βάζεις τα γάντια στον ασθενή σαν να κρατούσε κάποιος το χέρι του, ήταν ένα παράδειγμα ενσυναίσθησης και στοργής σύμφωνα με τις δηλώσεις των υγειονομικών.

«Καθώς είχαμε έναν διασωληνωμένο ασθενή, αποφασίσαμε να το κάνουμε ως μια μορφή στοργής, αγκαλιάς, ανθρωπισμού, σαν να το έπαιρνε κάποιος και να μαλακώσει τα άκρα που ήταν πολύ κρύα, το χέρι ήταν πολύ κρύο», είπε η Σεμέι.

SAO pAOLO

Η τεχνικός νοσηλευτικής σχολίασε ότι ο περιορισμός της σωματικής επαφής που επιβάλλεται από την πανδημία κάνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται μόνοι τους. Αυτό το συναίσθημα είναι ακόμη μεγαλύτερο σε ασθενείς που νοσηλεύονται, αντιμετωπίζουν μόνο την ασθένεια, χωρίς να μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους αγαπημένους τους.

«Είναι πολύ λυπηρό και θλιβερό για όλους. Οι εσωτερικοί ασθενείς, διασωληνωμένοι, μένουν χωρίς επαφή με την οικογένεια, χωρίς επαφή με κανέναν. Όποιος μιλάει, είναι μόνο μέσω κινητού τηλεφώνου και βιντεοκλήσης, δεν έχουν πλέον αυτήν την αγκαλιά, δεν έχουν στοργή. Δεν μπορούν να λάβουν επισκέψεις και ο ασθενής γίνεται ευάλωτος. Είτε του αρέσει είτε όχι, αυτό [τα γάντια] βοηθά πολύ στην ανάγκη, επειδή αυτή η ασθένεια είναι πολύ καταθλιπτική », δήλωσε η Semei.

Ο ασθενής που δοκίμασε τα γάντια ήταν ένας από τους πολλούς στο Σάο Κάρλος που βρίσκονται στα κρεβάτια σταθεροποίησης των νοσοκομείων της πόλης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/39T9O9E
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη