Η «λογική» των λοιμωξιολόγων: Στον Σκλαβενίτη δεν κολλάει, στo Πλαίσιο κολλάει (εικόνες)

EUROKINISSI

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά λειτουργεί από τις αρχές της εβδομάδας η αγορά, καθώς οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο είναι  περισσότεροι και αυστηρότεροι σε σχέση με επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας όπως τα σούπερ μάρκετ.

Από το σημερινό ρεπορτάζ του Dnews σε μεγάλα καταστήματα στην Αθήνα, διαπιστώνεται ότι και ο ημερήσιος κύκλος εργασιών θα παραμείνει σε επίπεδα δυσανάλογα προς τα λειτουργικά κόστη και οι καταναλωτές θα εξυπηρετούνται δυσκολότερα.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, οι πολίτες μπορούν να κατέβουν στα μαγαζιά για 3 ώρες με τον κωδικό 13032 και εφόσον διαθέτουν αποδεικτό του ραντεβού τους για το click in shop. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών, ανεξαρτήτως εμβαδού είναι τα 20 άτομα.

kotsovolos587

Για παράδειγμα, στην «αλυσίδα» γνωστής εταιρείας ηλεκτρικών ειδών στην πλατεία Κοραή, παρότι η επιχείρηση εκτείνεται σε δύο επίπεδα, εκατοντάδων τετραγωνικών το καθένα,  δεν μπορούν να ψωνίσουν ταυτόχρονα πάνω από 20 άτομα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που αποφάσισε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Στην είσοδο του καταστήματος έχει τοποθετηθεί ηλεκτρονικός πίνακας αυτόματης καταγραφής όσων εισέρχονται ώστε να ενημερώνονται όσοι  περιμένουν στη σειρά τους, ενώ υπάλληλοι ελέγχουν τα αποδεικτικά στοιχεία των πελατών.

zara363

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλη μεγάλη επιχείρηση  στην πλατεία Συντάγματος. Παρότι εκτείνεται σε 5 ορόφους εν τούτοις μπορεί  να εξυπηρετεί μόνο 20 άτομα, δηλαδή 4 άτομα στον όροφο. 

plaisio414

Αντίθετα στα σούπερ μάρκετ για κάποιο περίεργο λόγο δεν ισχύει το πλαφόν των 20 ατόμων ακόμα και αν το κατάστημα έχει πολλά τετραγωνικά. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις νέες αποφάσεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ μπορούν να βρίσκονται έως και 100 άτομα ενώ σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών με τα ίδια ή και περισσότερα τετραγωνικά υπάρχει το ανώτατο όριο των 20 ατόμων.

sklavenitis9567

Μάλιστα, για τη μετάβαση τους σε  κατάστημα τροφίμων, χρησιμοποιούν τον κωδικό 2 στο 13033 τον οποίο δύνανται να επαναλάβουν όσες φορές επιθυμούν μέσα στη  μέρα, ενώ η χρήση του 13032 μπορεί να γίνει  μόνον άπαξ.

slavenitis496



via Ειδήσεις https://ift.tt/2RcWWEV
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη