Κάθε πότε πρέπει να εμβολιαζόμαστε κατά του κορονοϊού

Eurokinissi

Υπάρχει ανησυχία ανάμεσα στην ιατρική κοινότητα ότι εμβολιασμός κατά του κορονοϊού ίσως εξελιχθεί σε μία ετήσια διαδικασία, όπως συμβαίνει με το αντιγριπικό εμβόλιο.

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού ήρθαν για να προσφέρουν ελπίδα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ωστόσο, υπάρχει μία ανησυχία ανάμεσα στην ιατρική κοινότητα ότι εμβολιασμός κατά του κορονοϊού ίσως εξελιχθεί σε μία ετήσια διαδικασία, όπως συμβαίνει με το αντιγριπικό εμβόλιο. Οι ερευνητές ερευνούν αυτήν την υπόθεση και τα αποτελέσματα είναι μάλλον ενθαρρυντικά.

Ειδικότερα, μία έκθεση που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα από την Pfizer αναφέρει ότι τα άτομα που λαμβάνουν και τις δύο δόσεις διατηρούν ισχυρή ανοσία για τουλάχιστον έξι μήνες. Οι ειδικοί προσπαθούν να επισημάνουν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η ανοσία σταματά στους έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι στο εξάμηνο παρακολούθησης των εθελοντών που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές διατηρήθ8ηκαν τα υψηλά επίπεδα ανοσίας.

«Είναι πιθανό να διαρκέσει πολύ περισσότερο, Δεν θα εκπλαγώ αν μάθουμε ένα χρόνο από τώρα ότι αυτά τα εμβόλια εξακολουθούν να παράγουν ισχυρή ανοσοαπόκριση. Δεν θα εκπλαγώ αν αυτό είναι ένα εμβόλιο που θα λάβοθυμε μόνο μία φορά» είπε ο ειδικός εμβολίων στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, Scott Hensley.

Αυτό θα έκανε το εμβόλιο περισσότερο παρόμοιο με αυτά κατά της ιλαράς από ότι τα εμβόλια γρίπης. Ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς προστατεύει από τη μόλυνση δια βίου στο 96% των ανθρώπων.

Η τεχνολογία των εμβολίων Pfizer και Moderna αποτελεί το όπλο τους



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cUUrzP
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη