-->

Αμαλία Ποντίκα: Κάθε μνημείο στον Δήμο Λαμιέων προσδίδει στον τόπο μας αισθητική κοινωνική και πολιτισμική αξία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συνέχεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Λαμιέων Αμαλία Ποντίκα για την παγκόσμια ημέρα μνημείων και τοποθεσιών:

Ο, τι αξίζει να θυμόμαστε, ό, τι αποτυπώθηκε στη μνήμη με τη μορφή προσώπου ή γεγονότος, αποδόθηκε στις μέρες μας ως μνημείο. Πώς άλλωστε η ιστορία θα μαρτυρούσε καθημερινά το πέρασμά της από τον τόπο μας;..

Κάθε μνημείο στον Δήμο Λαμιέων σχετίζεται με σημαντικά γεγονότα ή προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στην κοινωνία μας.

Κάθε μνημείο στον Δήμο Λαμιέων προσδίδει στον τόπο μας αισθητική κοινωνική και πολιτισμική αξία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συνέχεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών σήμερα.

Η συντήρηση και η διάσωση όλων των μνημείων στον δήμο Λαμιέων αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. 

Ευαισθητοποίηση, διάσωση, συντήρηση και ανάδειξη. Όχι μόνο για μία ημέρα, αλλά για κάθε ημέρα. 

Στόχος αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα πολιτιστικά αγαθά, υλικά και άυλα, αλλά και για την ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή.













Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->