Προς τον διάδρομο που έχει «βαπτίσει» τουρκικό το γαλλικό ερευνητικό μετά την χθεσινή πρόκληση της Άγκυρας

Προς τον διάδρομο που έχει «βαπτίσει» τουρκικό το γαλλικό ερευνητικό μετά την χθεσινή πρόκληση της Άγκυρας

Το γαλλικό ερευνητικό σκάφος L' Atalante, μετά από την χθεσινή πρόκληση ανατολικά της Κρήτης, βγήκε σήμερα ξανά για έρευνες στην περιοχή. Πλέει μεταξύ Κρήτης-Καρπάθου, όπως φαίνεται από το στίγμα του από το marinetraffic.

Αυτή τη στιγμή κάνει έρευνες σε περιοχές που είναι ακτός του «διαδρόμου» που έχει αυθαίρετα και παράνομα δημιουργήσει η Άγκυρα με το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ωστόσο σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει και φαίνεται στο χάρτη, σκοπεύει να πλεύσει και σε μέρος της περιοχής την οποία η Άγκυρα κρίνει ότι είναι τουρκική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο 17/4 φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού προσπάθησε να εμποδίσει τις έρευνες του γαλλικού ερευνητικού που συνοδευόταν από φρεγάτα του ελληνικού ΠΝ.

Αργά το βράδυ κι αφού η Άγκυρα είχε εκφράσει την ενόχλησή της και στη Γαλλία, το Atalante, αποσύρθηκε στη Σητεία και υπήρχε το ερώτημα αν θα «περάσει» η απαίτηση των Τούρκων. Το γαλλικό ερευνητικό συνεχίζει προς το παρόν τις έρευνες του και μένει να διαπιστώσουμε αν θα τηρήσει το σχέδιο του ή θα αποφύγει να εισέλθει στο «διάδρομο» του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου.

Η Τουρκία είχε εκδώσει αντιnavtex μετα την ελληνική Navtex για τις έρευνες του γαλλικού σκάφους.

Παράλληλα, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας βρίσκεται στο Κάιρο όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry).

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3gkQGph
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη