Στο Βελιγράδι ο Δένδιας για την πρώτη τριμερή Ελλάδας- Κύπρου- Σερβίας

Στο Βελιγράδι ο Δένδιας για την πρώτη τριμερή Ελλάδας- Κύπρου- Σερβίας

Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας- Σερβίας, οι περιφερειακές εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης ανάμεσα στο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Σέρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν 

Αμέσως μετά τη διμερή συνάντησή του με το Σέρβο υπουργό Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην πρώτη τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας, όπου αναμένεται να εξεταστούν οι προοπτικές ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας με έμφαση σε διάφορους τομείς, όπως είναι οι μεταφορές και η ενέργεια.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός, διαδοχικά, από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον πρόεδρο της Βουλής Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον πατριάρχη των Σέρβων, μακαριώτατο Πορφύριο Α'.

Τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια συνοδεύουν στο ταξίδι του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2Q1s220
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη